Fener Rum Patriği Bartholomeos, Balıklı Rum Hastanesi Huzurevi'nde çıkan yangın sonrasında başlatılan hasar tespit çalışmaları hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Patrikhane yetkilileri ve hastane teknik uzmanlarıyla hastanenin katlarını gezen Bartholomeos, daha sonra bölgeden ayrıldı.

MESAJ YAYIMLAYARAK TEŞEKKÜR ETMİŞTİ

Bartholomeos, yangın sonrasında bir mesaj yayımlayarak huzurevinin yaşlılar için hizmet veren en önemli hayır kurumlarından olduğunu belirterek "Can kaybı yaşanmamasından dolayı Yüce Rabb'e şükrediyor, devlet ve belediye yetkililerinin yanı sıra itfaiye görevlilerine, huzurevi ve hastane çalışanları ile yangını söndürmek ve huzurevi sakinlerini kurtarmak için gönüllü olarak çaba gösteren herkese teşekkürü bir borç biliyoruz." ifadesini kullanmıştı.

Yangında can kaybı yaşanmamasının önemli olduğunu vurgulayan Patrik Bartholomeos şunları kaydetmişti

"Bu zor zamanda yardımlarını sunan ve meydana gelen zararların giderilmesinde bize destek olmaya hazır olduğunu beyan eden herkese tekrar yürekten şükranlarımızı sunarız. Gösterdikleri ilgiden ve hepsinden önemlisi yanımızda olmalarından ötürü memnuniyetimizi dile getiriyoruz. Tanrı onları korusun."