Fenerbahçe'nin kamp çalışmaları için Avusturya'ya gittiği anlarda Eljif Elmas da Samandıra'da bulunan kulüp tesislerinden ayrıldı. Takım arkadaşlarıyla vedalaşan 19 yaşındaki Makedon futbolcu, Instagram'dan da bir veda görüntüsü paylaştı.

Pazartesi günü İtalya'ya gitmesi beklenen Eljif Elmas'ın sağlık kontrollerinden geçerek Napoli'nin kampına katılacak.

BONSERVİS BEDELİ 18 MİLYON EURO

İtalya'nın Il Mattino gazetesinde yer alan haberde; Fenerbahçe, Eljif Elmas için 18 milyon euro bonservisin yanısıra bonuslar karşılığı Napoli ile el sıkıştı. Eljif Elmas ise 1.5 milyon euro net maaş ve 5 yıllık kontrat için prensip anlaşmasına vardı.

Eljif Elmas Fenerbahçe'ye 180 bin Euro bedelle gelmişti. 18 milyon Euro bonservisle transfer gerçekleşirse Eljif Elmas 2 yılda 100 katı bedelle transfer olmuş olacak.

KULÜP TARİHİNİN TRANSFER REKORU

Ayrıca bonusların da katılımı ile Eljif'in bonservis bedelinin 18 milyon euroya çıkacağı ifade edildi. Bu transferin olumlu şekilde neticelenmesi durumunda Fenerbahçe kulüp tarihinin de transfer rekoru kırılacak.

Sarı-Lacivertli kulüp tarihinde bugüne kadarki en yüksek transfer geliri Mousa Sow'dan elde edildi. Senegalli oyuncu 2012'de Al Ahli'ye 16 milyon euro bedelle transfer olmuştu.