Kulübün web sitesinden yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Bugün tarihli bazı gazetelerde oyuncumuz Simon Kjaer için 12 Milyon €’ya AC Milan takımı ile anlaşıldığı yönünde çıkan haberler yalandır.

Kulübümüze şu an için böyle bir teklif yapılmamıştır.

Bu tür yalan haberlere itibar edilmemesini kamuoyundan rica ederiz."

FENERBAHÇE'NİN YALANLADIĞI HABER:


Simon Kjaer’in 2 senelik Fenerbahçe macerası sona eriyor... Eşi Eline Gollert’in isteği sonrası İtalya ve Fransa’da takım aramaya başlayan Danimarkalı stoperin yeni adresi Milan olacak. İtalyan devi, Simon Kjaer ve menajeri Mikkel Beck ile daha önce yapılan görüşmelerde her konuda anlaşmaya varmıştı.

Kırmızı-Siyahlılar’ın Fenerbahçe ile yapacağı pazarlıkların sonlanması bekleniyordu. Sky Sports kanalına göre bu pazarlıklarda sona gelindi. Milan, 12 milyon Euro (48 milyon TL) karşılığında Fenerbahçe’yi ikna etti. Sezon bittikten sonra milli takıma gittiği için tatilde olan Kjaer’in İstanbul’a dönüp eşyalarını topladıktan sonra, takıma katılmadan direkt Milano’ya gitmesi bekleniyor.

EN PAHALI SAVUNMACIYDI


Fenerbahçe, yıldız stoperi 2015-16 sezonunda 7.65 milyon Euro’ya (30.6 milyon TL) transfer etmişti. Kjaer böylece Süper Lig tarihinin en pahalı defans oyuncusu olmuştu. Sarı-Lacivertliler, Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle, bonservisiyle transfer yapmak için sadece oyuncu satışından gelen geliri kullanabiliyor. Kjaer’den gelecek para, yönetimin elini rahatlatacak.