Spor Toto Süper Lig'de 54 puanla liderlik koltuğunda oturan Galatasaray'da tek hedef Trabzonspor maçından 3 puanla ayrılmak.

Milli aranın ardından şampiyonluk yarışında birbirinden zorlu mücadelelere çıkacak sarı kırmızılılarda teknik direktör Fatih Terim konsantrasyon kaybı istemiyor. Tecrübeli teknik adam, milli arada oyuncularına yoğun bir antrenman temposu uygulatıyor.

Terim, kalan 8 haftada Ryan Donk ve Sinan Gümüş gibi oyuncuların da performansını yukarıya çekerek hem lig hem de kupada faydalanmak istiyor.

Derbide gördüğü sarı kartla cezalı duruma düşen Fernando Trabzonspor maçında forma giyemeyecek. Özellikle Fenerbahçe maçında sahada kaldığı 60 dakika boyunca oldukça iyi performans sergileyen Brezilyalı oyuncunun yokluğunda teknik direktör Fatih Terim'in daha önceki maçlarda olduğu Ryan Donk'a şans vermesi bekleniyor.

Diğer yandan derbide cezasını tamamlayan Mariano'nun Trabzonspor maçında oynayabilecek durumda olması ile birlikte teknik direktör Fatih Terim'in sağ bekte Linnes'e mi yoksa Mariano'ya mı şans vereceği antrenmanlardaki performansa göre netleşecek.