Galatasaray, Fatih Terim'le 2+3 yıllık anlaşma sağlandığını Ekim 2018'de KAP'a bildirmişti. 2018-19 sezonunu takip eden iki sezon ve 3 yıl da uzatma opsiyonlu olarak sözleşmesinin uzatıldığı bildirilirken anlaşmanın detayları da belli oldu.

Turkcell BiP Spor'un haberine göre Fatih Terim'in avukatı Rezan Epözdemir, Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak her konuda anlaşma sağladı. 5 yıllık imzanın atıldığı belirtilirken anlaşmanın gelecek hafta TFF'ye bildirileceği kaydedildi.

Terim'in herhangi bir yeni talepte bulunmadığı ve eski kontratla yola devam edileceği bildirilirken yıllık 3 milyon Euro karşılığında TL bazında ödeme alacağı belirtilen Terim'in sözleşmesinde tazminat maddesi olmadığı da kaydedildi.

17 KUPA KAZANDI!

Galatasaray'ın başında dördüncü dönemini yaşayan Fatih Terim, teknik adam olarak kırılması güç rekorlara imza attı.

Sarı-kırmızılı ekibin başında bugüne kadar toplam 17 kupa kaldıran Terim, Türk futbol tarihinin Avrupa'da kazanılan ilk başarısı olan UEFA Kupası şampiyonluğunun da baş mimarlarından biri oldu.

Terim idaresinde Galatasaray, UEFA Kupası'nı kaldırarak Avrupa'da en önemli başarısını elde ederken, 6 lig, 3 TSYD Kupası, 2 Türkiye Kupası, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 2 kez de TFF Süper Kupa şampiyonluğu kazandı.

Fatih Terim, Galatasaray'ın başında 7 kez lig şampiyonluğu yaşayarak, bu alanda rekorun da sahibi oldu.