Yeniden Refah Lideri Fatih Erbakan partisinin 1. Kadıköy İlçe Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu.

MİLLİ GÖRÜŞ BİTMEDİ DAHA YENİ BAŞLIYOR!

Merhum Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın lideri olduğu Refah Partisinin hukuksuz bir şekilde kapatıldığını hatırlatan Erbakan;" Türkiye'nin en büyük partisi Merhum Liderimiz Erbakan Hoca liderliğindeki Refah Partisi 22 yıl önce haksız ve hukuksuz bir şekilde kapatıldı. Dış güçlerin, rantiyenin, milletin kanını emen bir zümrenin oyunlarını bozduğu için ve önce millet önce ezilenler, mazlumlar, İslam alemi dediği için kapatıldı. Refah Partisi 16 Ocak 1998'de resmi olarak kapatılmıştı. Cenab-ı Allah'ın takdirine bakınız ki 22 yıl sonra Yeniden Refah Partimizin seçimlere katılma hakkı aynı gün 16 Ocak'ta Resmi Gazete'de yayınlandı. Yeniden Refah Partimiz bundan sonra yapılan seçimlere girecek 15 partiden biri olduğu ilan edildi. Defaatle diyoruz ki; Erbakan Hocamız vefat etti diye Milli Görüş bitti sanmayın. Film daha yeni başlıyor. Bizi izlemeye devam edin." ifadelerini kullandı.

ANAMUHALEFET LİDERİ KILIÇDAROĞLU'NA ELEŞTİRİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret konusundaki sözlerine tepkisi gösteren Erbakan; "Sayın Kılıçdaroğlu asgari ücreti CHP'li belediyelerde sanki 3500 TL yapacakmış gibi milletle dalga geçer gibi 2500 lira yapacağız diyor. Öyle bir edayla söylüyor ki Hükümetin verdiği 2340 lira, Cumhurbaşkanımızın eklediği 300 gr 'Antep Fıstığı' Sayın Kılıçdaroğlu da asgari ücrete 400 gr daha 'Antep Fıstığı' alabilecek kadar rakam ekliyor.Güler misin ağlar mısın? Bizim yıllardan beri söylediğimiz borç ve faiz ekonomisi şimdi 'antep fıstığı' ekonomisine döndü. Biz eğer iktidarda olsaydık asgari ücret 3 bin TL olacaktı önümüzdeki dönemde de gerçek enflasyon oranına göre 3900 lira olacaktı. Bu zamların maliyetini borçsuz zamsız vergisiz milli kaynak paketlerinden karşılayacağız. Bunun yolu üretim, istihdam, ihracat seferberliğinden geçer. Biz Milli Kaynak Üretme Genel Müdürlüğünü kuracağız." şeklinde konuştu.

YENİDEN REFAH LİYAKAT VE AHLAKI ESAS ALACAK

Siyaset anlayışını ifade ederken 82 milyonu ayrıştırmadan liyakat ve ahlak kriterlerini önceleyeceklerini vurgulayan Erbakan şöyle konuştu: "Hekim hassasiyetiyle siyaset yapacağız. Nasıl ki bir hekim hastasını tedavi ederken dinine diline ırkına bakmıyor. Tek derdi hastasının iyileşmesini sağlamak oluyorsa biz de Yeniden Refah olarak bu hassasiyetle hareket edeceğiz.Vatandaşımızın laik- muhafazakar, sünni-alevi olduğuna değil liyakatli ve ahlaklı olmasına bakacağız. Bizim derdimiz 82 milyonu hiçbir ayrım gözetmeksizin maddi ve manevi dertlerinden kurtarmak olacaktır."

Editör: Uğur EKİNCİ