UEFA Avrupa Ligi 2. Tur mücadelesinde Olimpija Ljubljana karşısında sahadan 1-0'lık galibiyetle ayrılan Yeni Malatyaspor tur atlarken maç sonunda istenmeyen bir olay yaşandı.

Bir grup Olimpija taraftarı kaleci Fabien Farnolle'ye ırkçı saldırı yaparken Beninli kaleci maçın ardından gittiği soyunma odasında gözyaşlarını tutamadı.

Fabien Farnolle maç sonu kendisine yapılan ırkçı saldırı ilgili şunları söyledi; "Hocamızın maçtan önce söylediği her şey sahada çıktı. 60. dakikaya kadar oyunu tutarsak son dakikalarda daha çok baskı kuracağımızı biliyorduk. Baskılara alışığız ancak bu maçtan sonra utanç duyulacak şeyler yaşandı."

"Maç esnasında baskı olacaktır ama bu yaşananlar utanç duyulması gereken şeyler. Bunu tüm ülkeye mal etmek doğru olmaz ancak beyaz ya da Afrikalı ayrımı yapmak gerçekten utanç verici. Biz buraya futbol oynamaya geliyoruz.

SERGEN YALÇIN: ÇOCUK İÇERİDE AĞLIYOR

Teknik direktör Sergen Yalçın da, "Bugün üzücü bir olay da yaşandı. Kalecimize ırkçı bir saldırıda bulunmuşlar. Kenardan maymun hareketi mi ne yapmışlar. Çocuk içeride ağlıyor. Avrupa'da bunun yaşanmasını yadırgadık" dedi.