ATV ekranlarında Müge Anlı’nın sunduğu Müge Anlı ile Tatlı Sert programı ile gündeme gelen Fahire Kara’nın hikayesi filmleri aratmıyor. Fahire Kara’nın 1990 yılında hac vazifesini yerine getirmek için gittiği kutsal topraklarda yaşanan El Muaysem Tünel İzdihamı’ndan yaralanmasında sonra ailesinin izini kaybettiği ifade ediliyor. 450’si Türk, 1426 hacı adayının hayatını kaybettiği elim olay sonrasında kendisinden haber alınamayan Fahire Kara’nın yakınları öldüğünü düşünerek memleketleri Batman’a geri dönüyor.

Fahire Kara dosyası ise Müge Anlı ile Tatlı Sert programında ATV’de yeniden açılıyor. İzleyicilerin katkıları sonucunda Fahire Kara’nın hayatta olduğu ve ikinci bir evlilik yaptığı ortaya çıkıyor. Yemenli birisi tarafından kurtarma bahanesi ile alıkonulan Fahire Kara’nın 3 çocuk sahibi olduğu belirtiliyor.

Yaşananların ortaya çıkmasından sonra iki ülke arasında diplomatik bir kriz halini alan Fahire Kara dosyasında izlenecek iki yol olduğu ifade ediliyor. Bunlardan her ikisinde de Fahire Kara’nın zararlı çıkacağı ifade ediliyor. İlk seçeneğe göre, Fahire Kara, Yemenli birisi tarafından zorla kaçırıldığını ve alıkonularak tecavüze uğradığını, bu nedenle de 3 çocuk sahibi olduğunu açıklayacak. Bu durumda ise 3 çocuğunun babası olan Yemenli kişinin halkın önünde asılarak idam edilmesi gerekecek.

Fahire Kara için Cumhurbaşkanlığı devrede

Fahire Kara’nın önündeki ikinci seçenek ise, başkası ile evli olmasına rağmen uzun süredir 85 yaşına gelmiş bir kişi ile karı-koca hayatı yaşadığını itiraf etmesi olacak. Bu durumda ise Suudi Arabistan yasalarına göre taşlanarak öldürülme (recm) cezası ile karşı karşıya kalacak olan Fahire Kara’nın tek kurtuluş yolu ise Kraliyet Affı olarak görülüyor. Cumhurbaşkanlığı nezdinde çalışmaların yürütüldüğü ifade edilen Türkiye’ye iade sürecinin son durumunun Müge Anlı tarafından ekrana getirilmesi bekleniyor.