Facebook ve Instagram tarafından sunulan Hikayeler (Stories) özelliği için kullanıcıları memnun edecek önemli bir yenilik yolda. Çok yakında kullanıcılar hem Facebook hem de Instagram uygulamaları üzerinden hikayelerini çapraz gönderi şeklinde paylaşabilecek.

Facebook ve Instagram Hikayeler özelliği için yenilik

Çapraz gönderi özelliği sayesinde, örneğin bir Facebook Hikayesi paylaşırken bunu Instagram’da da paylaşma seçeneğine sahip olacaksınız. Aynı durum tabii ki Instagram için de geçerli olacak.

Instagram tarafından da onaylanan çapraz gönderi özelliği ile kullanıcıların herhangi bir anı başkalarıyla kolayca paylaşmasının sağlanmasının hedeflendiği ifade ediliyor. Bildiğiniz üzere Snapchat’in Facebook tarafından esinlenilen özelliği Instagram kullanıcıları arasında oldukça popüler ancak aynı şeyi Facebook için söylemek oldukça zor.

Facebook en azından Instagram Hikayeleri’nden bir anlamda ödünç almak niyetinde. Hikayeler özelliğinin yine Facebook çatısı altındaki WhatsApp mesajlaşma uygulamasında da olduğunu not olarak düşelim. Belki ileride çapraz gönderi seçeneklerine WhatsApp bile eklenebilir.