Esad’ın abluka altında tuttuğu Doğu Guta’da çocuklar açlıktan ölüyor. Arakan’da 9-10 yaşlarında kız çocukları Budist katillerin tecavüzüne uğruyor. Yemen’de ise çocukları kolera salgını tehdit ediyor.

BİN 114 ÇOCUK ÖLÜMÜ BEKLİYOR

Suriye'nin başkenti Şam'da Esad rejiminin 5 yıldır ablukada tuttuğu Doğu Guta'ya son 7 aydır gıda maddesi ve ilaç sokulamıyor. Bin 114 çocuk, yetersiz beslenme ve ilaç eksikliği nedeniyle ölüm tehlikesi altında. İki yaş altında 17 bin 700 bebek, yaklaşık 9 bin yetim ve 3 bin 814 dul anne acil yardıma muhtaç. Toplam 2 bin 432 engelliden felçli olan 638'i, ilaçlarına ulaşamadığı için yüksek ölüm riski grubunda.

ARAKAN’DA TECAVÜZ KABUSU

Myanmar ordusu ve Budist katillerin zulmü altındaki Arakan eyaletinde kız çocukları tecavüz kabusu yaşıyor. Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütüne (MSF) bağlı olarak Cox's Bazar'da cinsel şiddet görmüş kadınlar için kurulan sağlık merkezinde ebelik yapan Aerlyn Pfeil, "Arakan eyaletinde tecavüze uğrayan ve kliniğimize başvuran Arakanlı Müslüman kadınların yüzde 50'si 18 yaşında ya da daha küçük. Tecavüze uğrayanlardan birkaçı 10, biri de 9 yaşındaydı" dedi.

YEMENLİ ÇOCUKLAR KOLERADAN ÖLÜYOR

Yemen'de nisan ayından bu yana 872 binden fazla şüpheli kolera vakası görüldüğü bildirildi. Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) yayımladığı rapora göre salgın nedeniyle 2 bin 180 kişinin hayatını kaybetti. Hastaların yüzde 50'si, ölümlerin de yüzde 32'sinin çocuklardan oluştuğu ifade edilen raporda, koleranın Yemen'in 22 vilayetinden 21'inde yayıldığı, hastalığın görülmediği tek vilayetin ise adacıklardan oluşan Sokotra olduğu kaydedildi.