1. 🟩 Teravih namazı 20 rekattır ve müekked sünnet bir namazdır.

2. 🟩 Mümkünse aile efradı ile birlikte saf düzenine(sağlık şartlarına riayetle) uyarak evimizde cemaat olarak kılalım.

3. 🟩 Teravih namazı kesinlikle yatsı namazından sonra kılınmalı. Yatsının farzından önce kılınmaz.

4. 🟩 Şafi mezhebine mensup olan kardeşlerimiz teravihi iki rekat iki rekat kılmalı, her selamdan sonraki rek'atın başında yeniden (niyet ettim Allah rızası için iki rekat terevih kılmaya uydum imama) ve eğer şafi olan kardeşlerimizin kaza namazı varsa teravihe de niyet edebilirler kazaya da niyetlenebilirler.

5. 🟩 Hanefi mezhebine mensup olan kardeşlerimiz tek selamda 2-4-6-8 rekat kılabilir ama dörder dörder'in üstüne çıkmamaya gayret edelim.
İkişer ikişer kılınması daha efdal/sevaptır.

6. 🟩 Hanefi'de Tek selamda 8 rekattan fazla kılmak mekruhtur.

7. 🟩 Hafız olmayan kardeşlerimiz kısa sureleri rekatlarda sırasına riayet ederek okusunlar. ( Halk dili ile kısa surelerin sıralaması:
1-Elemtera 2- Liilafi 3- Eraeytellezi 4- İnna Edayna 5- Gulya eyyuhel kafirun 6- İza cae 7- Tebbet 8- Gulhü(ihlas suresi) 9- Felak 10- Nas )

8. 🟩 Bütün rekatlarda aynı iki sureyi okuyarak da kılabilirsiniz.
Örneğin: 20 rekatın tamamını Kevser ve İhlas sureleri ile kılabilirsiniz.

9. 🟩 Her tahiyyatta salli barik dualarını muhakkak okuyun. Dört rekatta bir selam veren hanefi kişi ikindi namazının sünneti gibi kılar.

10. 🟩 Tek başınıza kılarken bile isterseniz sesli olarak kılabilirsiniz. Hatta evde cemaat olacak kimse yoksa meleklere imam olmaya niyet ederek cemaat olma nimetini kaçırmayın. Bu durumda hafif sesli okumanız yeterli.

11. 🟩 Yatsı ezanı biter bitmez yatsı ve teravihe başlayalım vakit geçtikçe uyku ve üşengeçlik gelebilir.

12. 🟩 Ailece kılınan namazlarda kameti erkek getirmeli. Kamet dışındaki tesbihatı (aile içi) hanım kardeşlerimizin müezzin gibi okumalarında sakınca yoktur. Erkek yapsa daha iyi..

13. 🟩 Teravih namazı kılarken her selamdan sonra salatı ümmiye okumayı ihmal etmeyelim.

[ 🌹SALÂT-I ÜMMİYE🌹Allahümme salli ala seyyidina Muhammedin innebiyy'il ümmîyyi ve ala alihi ve sahbihi ve sellim.(2 defa bu şekilde)

3.de, Allahümme salli 'ala seyyidina Muhammedin-illezî cae bi hakkı'l mübîn ve erseltehu rahmetel-lil-'alemîn.(olarak okunur)

.Meali: Allahım Efendimiz ümmî Peygamber Muhammed'e, evladu iyaline ve ashabına salat ve selam eyle.

Son Okunuşun Meali: Allahım Efendimiz Muhammed'e salat-ü selam olsun ki Sen O'nu alemlere rahmet olarak indirdin. O bize apaçık hakikatı getirdi. ]

14. 🟩 Vitir vacip namazını teravihden sonra yine cemaatle kılalım. Vitirin 3. rekatında Besmele Fatiha ve Zammı sureden sonra Allahu Ekber diyerek elleri kaldırarak tekbir almayı ve peşine kunut dualarını okumayı unutmayın. Unutarak rükûya gidilirse geri dönmeyip devam edin bu durumda sonunda sehiv secdesi yapmanız yeterli olacaktır.
Şafilerde vitir üç rekat bir defada da kılınsa caiz olsada efdal olanı iki rekat kılıp selam verir üçüncü rekata kalkar.. Şafilerde vitirde kunut duası yoktur.. Sadece ramazanın yarısından sonra rükudan kalkıldığında var..

15. 🟩 Namazdan sonra Amenerrasulü okumayı ihmal ve unutmayın.

16. 🟩 Önceki yıllarda camide kıldığımız teravih hızını geçmeyelim.
Aşırı hızlı kılıp namazı zayi etmeyip aynı zamanda aşırı yavaş kılıp bıkkınlığa mahal vermeyelim (nefse yenik düşebiliriz).

17- 🟩 Niyet ettim Allah rızası için teravih namazı kılmaya diye niyet edilir.
Eğer aralarda dünya kelamı konuşulmadı ise başta yapılan niyet ile tamamını kılabilir.

18- 🟩 Nafile namaz olduğu için yaşlı ve aşırı yorgun olan kişiler oturarak kılabilir.

19- 🟩 Yirmi rekatın tamamını da kılmaya gayret edelim.

20.🟩 Namaz aralarında konuşma yeme içme yapmamak daha doğru olur