Eski Refah Partisi Genel Başkanı Tekdal son yolculuğuna uğurlandı. Tekdal'ın oğlu Ömer Tekdal, sosyal mesafe kurallarına uygun olarak düzenlenen törende, cami avlusunda taziyeleri kabul etti.

Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan, cenaze namazını kıldırdığı Tekdal için dua ederek helallik istedi.

Tekdal'ın cenazesi, toprağa verilmek üzere Gölbaşı ilçesindeki aile kabristanına götürüldü.

Törene, Tekdal'ın ailesi ve yakınlarının yanı sıra TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Bülent Arınç, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, milletvekilleri, belediye başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Cenaze töreninde aile adına konuşan Fatih Erbakan, "Refah Partimizin kurucularından ve merhum Erbakan Hocamızdan önce yine Refah Partimizin Genel Başkanlığı görevini yapan, huyuyla, ahlakıyla, edebiyle, tevazusuyla hepimize örnek olan müstesna bir şahsiyet, ihlas ve samimiyet abidesi, gerçek bir dava adamı. Allah gani gani rahmet eylesin, makamını ali eylesin, cennetinde Erbakan Hocamıza, Peygamberimize komşu eylesin. Bizleri de kendisine layık eylesin. Onun yürüdüğü yoldan ayrılmamayı bizlere de nasip eylesin. Kendisine bir kez daha Cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yakınlarına, ailesine, bütün camiamıza, bütün cenazeye katılan cemaatimize de bir kez daha başsağlığı diliyorum. Allah rahmet eylesin, başımız sağ olsun" dedi.

Eski TBMM Başkanvekili Yasin Hatipoğlu, cenaze namazını alana konulan sandalyede oturarak kıldı.

- 20. DÖNEM ANKARA MİLLETVEKİLİ

Ahmet Tekdal, 1931 yılında Ağrı'da doğdu. Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunu olan Tekdal, Refah Partisi'nin kurucu üyeleri arasında yer aldı ve partinin ilk genel başkanı oldu.

1995 seçimlerinde 20. Dönem Ankara Milletvekilli seçilen Tekdal, evli ve 3 çocuk babasıydı.