Esed ordusu askerleri ve Şii milisler, Halep'in 8 mahallesinde yağma yaparken, PYD, Afrin'den getirdiği Kürtleri Türkmen mahallelerine yerleştiriyor. Esed Ordusu ve Şii milislerin, işgal ettiği semtlerde yağma ve istila yaptığına dair görüntüler ortaya çıkarken, yağma olayı özellikle Halep'in kuzey ve batı bölgelerinde yoğun olarak görülüyor.

Şİİ MİLİSLER KENTTE İSTİLAYA BAŞLADI

Yoğun bombardıman sebebiyle terkedilmiş evlere giren Şii milisler ve Esed askerleri, jeneratör, klima, buzdolabı, televizyon gibi eşyaları çalarak götürüyor. Sahor ve Beydin'de onlarca evi yağmalayan işgal güçleri, kamyonlara yükledikleri eşyaları Halep Cedide hurdacılara satıyorlar. PYD tarafından tek taraflı kanton ilan edilen Halep'e bağlı Afrin Kantonu'ndan getirilen 100'den fazla Kürt kökenli aile Halep'e getirilerek Türkmen mahalleleri Bağrıyanık ( Höllük ) ve Bostanpaşa'ya yerleştirildi. Kamyonlarla Afrin'den Halep'e taşınan ailelere terör örgütü lideri Abdullah Öcalan ve PKK lehine slogan attıran YPG militanları, “Bundan böyle eviniz burası, bu evlerin tapusu sizin üzerinize devredilecek vaadinde bulundu.”

MAHALLELER İŞGAL ALTINDA

Suriyeli Türkmenlere 1969 yılından bu yana tapu verilmiyor. Esed Ordusu ve Şii milislerle işbirliği yapan PYD terör örgütüne ödül olarak verilen Türkmen mahallelerine 1969 yılından beri mahkeme kararı ile tapu ve imar İskan izninin verilmediği ortaya çıktı. Halep Türkmenlerinden araştırmacı Nasır Huso, “Baas rejimi bugünleri hesap ederek bizi mülk edinme hakkından mahrum etti. Şu an bölgemizde yaşadığımız PYD istilası bu planın ifşa edilmesidir diye konuştu.”

HALEP'E Şİİ GÖÇÜ YAŞANACAK

Rejimin Halep'i tamamen ele geçirmesi ile birlikte evlerini ter ketmek zorunda kalan kişilerin mülklerine devletin el koyacağını söyleyen Hüso, PYD taraftarları ile birlikte şehre Şii göçünde başlayacağını ve Halep'te yeni bir demografik yapının şekillendirileceğini kaydetti. Aynı planın Dera, Humus ve Şam'da tatbik edildiğini ifade eden Nasır Hüso, “Halep'i terk etmek zorunda kalan 3.5 milyon insanın tüm kazanımları büyük bir yağma tehlikesi ile karşı karşıya” şeklinde konuştu.