Bu akşam aralarındaki 25. randevuya çıkacak olan iki takımın, daha önceki 24 karşılaşmasında Fenerbahçe, Başakşehir’e üstünlük kurdu. Sarı lacivertliler 11, turuncu lacivertliler ise 8 galibiyet elde etti, 5 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu 24 maçta en ilginç istatistik, ilk yarı sonuçlarında ortaya çıktı. Birinci devreyi üstün tamamlayan takım, maç sonunda hiç kaybetmedi. Başakşehir ile Fenerbahçe arasındaki 8 maçta ilk yarılar beraberlikle sona erdi. Bu mücadelelerde Kanarya 4, turuncu lacivertliler 1 galibiyet alırken, 3 maç da eşitlikle bitti.

Süper Lig’in 25. haftasında M.Başakşehir, bu akşam saat 19.00’da Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Fatih Terim Stadı’nda oynanacak ve hakem Hüseyin Göçek’in yöneteceği mücadelenin sonucu; sadece iki ekibi değil, zirve yarışı ve ligin alt sıralarında yer alan takımları da ilgilendiriyor. Lider Başakşehir kazanırsa puanını 57 yapıp en yakın takipçisi Galatasaray ile farkı maç fazlasıyla da olsa 11’e çıkaracak. Fenerbahçe gülerse puanı 31 olacak ve alt sıralardan uzaklaşacak.

Başakşehir, birinci devresini önde kapattığı toplam 9 Fenerbahçe karşılaşmanın 7’sinden galip ayrılmayı (2 beraberlik) bildi. Sarı lacivertli takım ise 7 defa ilk 45’te üstünlük kurup sahadan 7 galibiyetle ayrılmayı başardı. Tüm futbolseverlerin merakla beklediği karşılaşma öncesi iki takımın da önemli eksikleri bulunuyor. Medipol Başakşehir’de sakatlıkları süren futbolculardan Clichy, bu akşam da forma giyemeyecek; Demba Ba ve Elia’nın ise oynamaları bekleniyor. Fenerbahçe’de de cezalı Ayew yok. Sakatlığı bulunan Dirar da yüksek ihtimalle görev alamayacak.

Yanal'ın sahaya şu 11'i sürmesi bekleniyor:

Volkan Demirel
Mauricio Isla
Martin Skrtel (Serdar)
Sadık Çiftpınar
Hasan Ali Kaldırım
Mehmet Topal
Tolgay Arslan
Mehmet Ekici
Mathieu Valbuena
Victor Moses
Roberto Soldado

Abdullah Avcı'nın sahaya sürmesi beklenilen 11'i ise şu şekilde:

Mert Günok
Caiçara
Epureanu
Kudryashov
Mahmut Tekdemir
İrfan Can Kahveci
Emre Belözoğlu
Mossoro
Edin Visca
Arda Turan
Robinho