Milyonlarca çalışanın meraklı gözlerle beklediği kıdem tazminatı, erken emeklilik, 4C'lilere ve taşeron kadro da gözler yine iktidardan gelecek açıklamaya çevrildi. Hem taşerona kadroda hem 4C'liler hem de kıdem tazminatında son dakika haberleri.

Kamu Denetçiliği Kurumu, 4C statüsünde görev yapan personelin ek ödemeden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesine yönelik başvuruyu karara bağladı. 4C’liler hem yargı kararı sonucunda yararlandıkları ek ödemeyi hem de toplu sözleşme kapsamında elde ettikleri ek ödemeyi alabilecekler Memur-Sen'in 4C statüsünde görev yapan personelin ek ödemeden kaynaklı mağduriyetlerinin giderilmesi için Kamu Denetçiliği Kurumu (KDK)'ya yaptığı başvuru karara bağlandı.

Emeklilikte yaş değişmiyor

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Emeklilik yaşının ileriye çekilmesiyle ilgili bir çalışma söz konusu değil. Mevcut yasal yapı devam edecek"dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası basın toplantısı düzenledi. Kurtulmuş, kıdem tazminatı reformunun çok detaylı bir şekilde Bakanlar Kurulu'nda gündeme geldiğini belirterek, "Politika hedefleri olarak, işçiyi hak kaybına uğratmayacak, işverene ilave yükler getirmeyecek, tahsilat sorunu olmayacak, sürdürülebilir bir yapının ortaya konulduğu bu reform, detaylarıyla Bakanlar Kurulu üyeleriyle paylaşıldı. Bu reformun uygulanabilmesi için ilave bir yapıya ihtiyaç olmadığı, mevcut yapıyla bu reformun yapılabileceği ortaya konuldu." dedi.

'OLGUNLAŞMA AŞAMASINDA'

Dolayısıyla bu bakanlar kurulundaki ilk bilgilendirmedir. İlgili bakan arkadaşlarımız konunun daha net bir şekilde ana çerçevesine oturtulmasını sağlayacaklar ve kıdem tazminatı reformu Türkiye’nin gündemine gelecektir. Şu anda olgunlaşma aşamasındadır. İkinci gündeme gelen konu, deprem meselesidir. Depreme karşı alınacak tedbirler, kentsel dönüşüm alanındaki çalışmalar, bu çalışmalar yapılırken bununla ilgili yeni finansman yöntemleri üzerinde durulmuş, ayrıca ortaya çıkacak modeller üzerinde durulmuştur. Bu da bir ön bilgidir. Türkiye çok ciddi bir şekilde deprem bölgesinin üstünde oturmaktadır.

4C'LİLERE EK ÖDEME YAPILACAK

Buna göre; 4C'liler hem yargı kararı sonucunda yararlandıkları ek ödemeyi hem de toplu sözleşme kapsamında elde ettikleri ek ödemeyi alabilecekler.

GÖSTERGE RAKAMI ARTACAK

Şu an 4C statüsünde çalışan kamu personellerine 3. Dönem Toplu Sözleşme hükümlerine göre bin 800 gösterge rakamının memur aylık katsayısıyla çarpımı sonucu bulunacak tutarda ek ödeme veriliyor. Fakat toplu sözleşme öncesi mahkeme kararıyla ek ödeme alan 4/C'lilerin kazanımları ellerinden alınmıştı. taşerona kadro müjdesi, taşeron kadro son durum, hangi taşeron kadroya alınacak. taseron haber son dakika ve taşerona kadro son dakika haberlere ilişkin bilgileri burada bulabilirsiniz. Yani toplu sözleşme öncesi yaklaşık 750 lira ek ödeme alan 4C'li kamu personeli toplu sözleşme sonrası 150 lira ek ödeme almak zorunda kalıyordu. KDK'nın lehte verdiği kararla artık söz konusu mağduriyet giderilmiş oldu.

Taşeron işçiye kadroda son durum nedir? 800 bine yakın taşeron işçinin yakından takip ettiği kadro konusunda son dakika açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’ndan geldi. Bakan Müezzinoğlu, taşeron çalışanların durumuyla ilgili yol haritasını önümüzdeki günlerde şekillendireceklerini kaydetti. Başbakan Yardımcısı başkanlığında 4-5 bakan tarafından hazırlanan yol haritasını hükümete getireceklerini anlatan Müezzinoğlu, "Önümüzdeki günlerde şekillendirip yapacağız" dedi. Daha önce de konuyla ilgili Sağlık Bakanı Recep Akdağ açıklama yaptı. İşte taşeron işçiye verilecek kadro konusunda son haberler ve taşerona kadroda bilinmesi gerekenler.

TAŞERON İŞÇİLERİ UMUTLANDIRAN AÇIKLAMA

Erzurum’da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla Hak-İş Konfederasyonu öncülüğünde düzenlenen etkinlikte konuşma yapan Bakan Akdağ, işçilerin emeğini alın teriyle kazanırken ülkenin ihtiyacı olduğunda her zaman doğrunun, hakkın ve adaletin yanında durduğunu vurgulayarak, işçilerin "Teröre hayır, kardeşliğe evet ve taşerona kadro" dediklerine dikkati çekti. Akdağ, "Mesajlarınız alınmıştır. Ben Erzurum’dan aldığımız mesajı, akşam Bakanlar Kuruluna ve Başbakanımıza götüreceğim. Ne zaman ihtiyaç olduysa, sizler bu milletin şerefli evlatları, işçiler, işçi aileleri olarak hep bulunması gereken yerde bulundunuz. 15 Temmuz’da tankların önüne yatan, ağır silahların önüne çıkan sizlerdiniz. 15 Temmuz’da bu memleketin, ülkenin kendini kaymak tabakası kabul edenleri o tankları alkışlarken, sizler o tankların önüne yatanlardınız." ifadelerini kullandı.