Erhan Usta, ekran görüntüleriyle birlikte, "Merkez Bankası bugün 1,5 saat içinde, aynı konuyla ilgili üç defa twit attı sildi, twit attı sildi. Ehil olmayanları iş başına getirirseniz olacağı budur. Türkiye'nin en güzide kurumunu ne hale getirdiniz! Hesap ver @sahapkavcioglu" şeklinde tweet attı.

YÜKSEK FAİZİN DE YÜKSEK ENFLASYONUN DA SEBEBİ KÖTÜ YÖNETİMDİR

İYİ Parti Samsun Milletvekili Erhan Usta, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararının teknik değil siyasi bir karar olduğunu öne sürdü.

'DEFALARCA YAŞADIK'

Merkez Bankası dün yaptığı açıklamada politika faizini yüzde 19'dan yüzde 18'e indirdi. TCBM'nin açıklamasından sonra sosyal medya hesabından değerlendirmelerde bulunan Usta, 'Merkez Bankası'nın 100 baz puan faiz indirim kararı teknik bir karar değil, siyasi bir karardır. Talimatla faiz düşürülmesinin acı bedelini daha önce çok defa yaşadık. Yüksek faizin de yüksek enflasyonun da sebebi kötü yönetimdir' dedi.

'NE HALE GETİRDİNİZ?'

'Türkiye'nin en güzide kurumunu ne hale getirdiniz' diyen Usta, ''Ben ekonomistim' dedi. 2 yılda; 3 Merkez Bankası Başkanı, 1 Hazine ve Maliye Bakanı, 1 Varlık Fonu Genel Müdürü, 2 Borsa İstanbul Genel Müdürü, 4 TÜİK Başkanı değiştirdi. Yeni Merkez Bankası Başkanı da koltuğundan olmamak için faiz düşürdü. Dolar 8.80 TL oldu' ifadelerini kullandı.