FETÖ'nün yargı yapılanmasını kapsamında kapatılan özel yetkili İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce 5 Ağustos 2013'te verilen mahkumiyet kararları Yargıtay 16. Ceza Dairesi'nce bozulan Ergenekon Davası sanıklarının yeniden yargılanmasına İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

Savcıdan Başbuğ için talep

Savcı, İlker Başbuğ için "yargılama durdurulsun" talebinde bulunarak, Başbuğ'un yargılanması için Başbakanlık'tan izin alınması gerektiğini belirtti.

Ümraniye'de bir gecekonduda 12 Haziran 2007'de bulunan 27 adet el bombasıyla başlayan Ergenekon süreci sonucu açılan davada, 10 yıl sonra yine bir haziran ayında yeniden yeniden yargılanma başladı.

Habertürk Haber Merkezi'nden Veli Sarıboğa ve Serdar Kulaksız'ın haberine göre; İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 274 sanıklı Ergenekon Davası'nın ilk duruşmasına Genelkurmay eski Başkanı İlker Başbuğ, CHP Milletvekillerii Mustafa Balbay, Tuncay Özkan, eski milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal ile işadamı Bedrettin Dalan gelmezken avukatları katıldı. Danıştay saldırısının faili, hükümlü Alpaslan Arslan da duruşmaya getirildi.