Eren Erdem hakkında FETÖ'ye yardım ettiği iddiası ile 22 yıl hapis cezası istemi ile hazırlanan iddianame bugün mahkeme tarafından kabul edildi.

Eren Erdem, İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında koyulan yurt dışı çıkış yasağına istinaden bu sabah Atatürk Havalimanı'ndan geri çevrildi ve Almanya'ya gidemedi.

Erdem hakkında Karşı Gazetesi Genel Yayın Yönetmenliği görevini yürüttüğü zamana dair FETÖ'ye yardım ettiği iddiasıyla bir dava açılmıştı. İddianameye göre Erdem, 17-25 Aralık operasyonları sırasında FETÖ'den yasa dışı belgeler temin etti. Erdem'in bu davada 9.5 yıldan 22 yıla kadar hapsi isteniyor.(Hürriyet)

Kararı havalimanında öğrenen CHP'li vekil açıklama yaptı

Erdem'in açıklaması şöyle: "Havuz medyası an itibariyle tüm gücüyle bir kampanya yürütülüyor. Hakkımda 22 yıl ceza ile yargılandığım dosya nedeniyle yurtdışına çıkış yasağı koydular. Evvelce planlanan bir seyahatimiz esnasında öğrendik. Ve seyahate çıkmam engellendi. Şimdi de “kaçarken yakalandı” gibi ifadelerle haberler yapmaktalar. Tamamı ile hukuk önünde hesaplaşacağımı bildiririm."