Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

Türkiye'yi son 17 yılda tarihinin en büyük projeleri ile tanıştırdık. Bu projelerin önemli bir bölümünü de İstanbul'da gerçekleştirdik. Gayrettepe-İstanbul Havalimanı metro projesi, ülkemizin kazı çalışması en hızlı yürütülen projesidir.,

ULAŞIM 35 DAKİKADA SAĞLANACAK

Ülkemizin ilk hızlı metrosu unvanını kazanacak bu hatla havalimanı Gayrettepe arasındaki ulaşım 35 dakikada sağlanacak. Hasdal'a kadar olan bölüm yıl sonunda açılacak. İhsaniye istasyonu da ilk hizmete girecek kısımda yer alıyor. İstanbul'da ulaşım hizmetlerine çağ atlattık.

Uzunluğu 37,5 kilometreyi bulan ve 9 istasyondan oluşan bu metro güzergahı, İstanbul'daki diğer toplu taşıma hatlarıyla da bağlantılıdır.

Tamamlandığında ülkemizin en hızlı metrosu olacak. Hedefimiz Hasdal'a kadar olan bölümü bu yıl hizmete almaktır. Hızlı tren hatlarıyla İstanbul'u ülkemizin dört bir noktasına bağlayacağız.

BÜYÜK İSTANBUL TÜNELİ

Şimdi itiraz ettikleri projeleri kullanıyorlar. Ama 'saygı duyalım' demezler. Şu anda İzmir-İstanbul arasını 3 saat 15 dakikaya indirdik. Bay Kemal İzmir milletvekili. Bir gün de teşekkür et.

Marmaray ve Avrasya'dan sonra Büyük İstanbul Tüneli'nin proje etüt çalışmalarını bitirdik. İhale çalışmaları da devam ediyor. Marmaray'ın devamıdaki Gebze - Halkalı banliyö hattını yeniden ulaşıma açtık.

Hedefimiz İstanbul 190 km bulan tünelleri ve 1100 km aşan metro hatlarıyla dünyanın en büyük ağa sahip olmasını sağlamaktır.

100 bin konut dedik. Toplu konut yapılmaz diyorlardı. Müraacatlar bir milyonu aştı. Benim milletim bir kuruma inanıyorsa orada akan sular durur. TOKİ'ye inanıyor. Faizleri indirdik daha da inecek. Faizler indikçe talep artmaya devam edecektir. Hamdolsun milletimize yanımızda yer aldı.

Farklı siyasi partilerin mensubu belediye başkanları tarafından yönetilen belediyelere partisine bakmaksızın destek veriyoruz. Belediyeler sözlerini yerine getirmiyor diye halkımızı mağdur edecek değiliz. İstanbul'da bizim yaptığımız hayırlı işlerin önüne geçilmesine izin veremeyiz. Allah'a dua edelim yağmurlar kesilmesin. Ne oldu suyu ucuzlatacaklardı. Bedava süt dağıtacaklardı.

İstanbul'da bir Kanal İstanbul tartışması yaşanıyor. Bugün de bir toplantı yapmışlar. Millet midir Zillet midir? Kalkmışlar hala Montrö diyorlar. Biz bunun adını Kanal İstanbul koyduk ve 2011 seçimlerinde milletimizden onay aldık. Bu tartışma icraat yapmak isteyenlerle misyonu itiraz etmek isteyen arasındadır.