Erdoğan AK Parti İl Başkanları toplantısında konuşuyor.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından canlı yayın ve öne çıkanlar:

Attığımız her adımda, hayata geçirdiğimiz her reformda karşımızda CHP'yi bulduk. Rahmetli Erbakan hocamız gibi, rahmetli Özal gibi... Menderes gibi... Karşımızda hep yasakçı CHP'yi bulduk.

YAPTIKLARIMIZI CHP'NİN TAKOZ SİYASETİNE RAĞMEN BAŞARDIK

Şimdiye kadar ne yaptıysak, neyi başardıysak CHP'nin takoz siyasetine rağmen yaptık. Gezi olaylarında milletin iradesine kasteden çapulculara milli iradeyi bırakmadık. Onlar ise çapulcuların arkasında olmaya devam etti. 15 temmuzda bağımsızlığımıza hamle yapan FETÖ'cü şerefsizlere boyun eğmedik. Hendeklerde milletimize açtıkları çukurlara Allah'ın izniyle onların kendilerini gömdük.

FETÖ İÇİN NÖBET TUTANLAR KARŞISINDA HEP AK PARTİ'NİN ÇELİK İRADESİNİ BULDU

FETÖ paçavraları önünde sabahlara kadar nöbet tutanlar, 15 temmuz gecesi tankların arasından kaçıp belediye başkanına sığınanlar her defasında kaybettiler karşılarında bizi buldular.

AK Parti'nin çelik iradesinin karşısında duramadılar. Çıktığımız yolda hamdolsun alnımız ak başımız dik şekilde yürümeyi sürdürüyoruz.

Allah ömür verdikçe 19 yıldır olduğu gibi milletimiz de destek verdikçe hizmet sancağını daha yukarılara taşımaya devam edeceğiz. Akşam nasıl bir Türkiye hayal ettiğimizi paylaşacağız.

DOĞU AKDENİZ...

Bu akşam sayın Merkel ve AB konsey başkanıyla ile bir görüşmem olacak.

CHP GENEL BAŞKANI HALEN O GECEYİ AÇIKLAMADI

CHP Genel Başkanı 15 temmuz gecesine dair karanlık noktaları aydınlatmak yerine darbecileri aklamayı seçti. Aradan 4 yıl geçmesine rağmen o gece darbecilerin kendisine niçin yol verdiğini halen açıklamadı. Ne kadar kaçarsa kaçsın. Hakikatlerin er ya da geç ortaya çıkma gibi bir huyu vardır.

CHP Genel Başkanı er ya da geç bu gerçeklerle yüzleşmek zorunda kalacaktır.
Kendisine tavsiyemiz sağa sola çamur atmak yerine şüphe bulutlarını dağıtmasıdır

AYASOFYA'YI 86 YIL SONRA İBADETE AÇTIK

86 yılın ardından Ayasofya Camii'ni yeniden ibadete açtık. Gençlik yıllarımızın rüyası olan bu hedef 'zincirler kırılsın Ayasofya açılsın' sloganları attığımız Ayasofya Camii'nin yeniden ibadete açılmasının milletimize, ümmete ve tüm insanlığa tekrar hayırlı olmasını diliyorum. 86 yıl aradan sonra tekrar buranın ibadete açılmış olması bizler için gerçekten mutlulukların en büyüğü. Rabbim bize bunu nasip etti. Tüm İslam alemi ayrı bir mutluluğun içinde. Tabii kimler memnun kimler değil o da işin ayrı bir yanı.

BEYRUT'TAKİ PATLAMA

Kurban Bayramımız maalesef koronavirüs salgınının gölgesi altında biraz buruk geçti. Bayram sonrası Lübnan'dan gelen acı haberler yüreklerimiz dağlandı.
Birileri gibi şov yapmak için değil ezeli ve ebedi kardeşliğimiz için Lübnan'dayız.
Macron filan bunların derdi tekrar sömürgeci yapıyı ayağa kaldırmak. Bizim böyle bir derdimiz yok. Biz insani ve İslami görevimizi yaptık. Maalesef mezhep taassubundan kurtulamayan İslam dünyasında ülkelerimiz var.

Ne mezhep ne ırki taassup. Bizim inancımızda bu yok.Türkiye hiçbir çıkar peşinde koşmadan Lübnan halkının yanında olmaya devam edecektir.

Türkiye hiçbir çıkar peşinde koşmadan Lübnan halkının yanında olmaya devam edecektir.

DOĞU AKDENİZ'DE GERİLİM

Türkiye'nin dış siyasette aktif bir yol izlemesi birilerini rahatsız etmektedir.
Ülkemizin Doğu Akdeniz'deki haklarını garanti altına alma yolundaki adımları hem iç hem de dış politikada turnusol kağıdına dönüşmüştür. CHP ülkemize destek vermek yerine Yunan medyasının ağzıyla konuşmayı tercih etmiştir.

Doğu Akdeniz'de Türkiye bugüne kadar ne yaptıysa meşruiyet temelinde ve Libya ile yaptığı mutabakat muhtıraları çerçevesinde yapmıştır.

KİMSE KENDİSİNİ DEV AYNASINDA GÖRMEMELİ

Kimse kendini dev aynasında görmemeli. Açık, net konuşuyorum, şov peşinde de koşmamalı. Akdeniz'de gerginliği artıran Türkiye değil, Türkiye'yi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini yok saymaya çalışan Rum-Yunan zihniyetidir.