Cumhurbaşkanı Erdoğan, , MÜSİAD Vizyoner'19 programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Ülkemiz için çalışan, yatırım yapan, üreten, ihraç eden, yenilik ve ilerleme peşinde koşan herkesin başımızın üzerinde yeri vardır."

KISA SÜREDE ÇAĞ ATLATTIK

Dünya sanayileşme sürecindeyken biz vatanımızı koruma sürecindeydik, ticaret ağları genişlerken biz yeni devletimizi ayakta tutma çabası içerisindeydik. Rahmetli Menderes ve Özal döneminde yaşanan kıpırdanmalar kayıpları telafi etmeye yetmedi.

Demokrasi darbelerle birlikte iki büklüm haldeydi. Bu daha çok çalışma azmimizi arttırdı. Hem makro ekonomide hem altyapıda tam anlamıyla kısa sürede çağ atlattık.

TÜRKİYE İZİN VERMEZSE HAYATA GEÇMESİ MÜMKÜN DEĞİL

2023 hedeflerine için Türkiye hızla bu hedefleri gerçekleştirme yoluna girdiğinde ardı ardına saldırılara maruz kaldı.

Milletimizin moralini bozmak isteyenlerin moralini her alandaki başarılarımız ile kıracağız.

Bizi bu zorlu süreçte düşmanlarımızın attıkları taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Türkiye'nin izin vermediği, içinde olmadığı, katkı vermediği hiç bir proje bu bölgede hayata geçmesi mümkün değil. Türkiye izin vermezse imkansız.

SON YILLARDA BAŞIMIZA GELEN HER HADİSE BU BEDELİN BİR PARÇASIDIR

Son yıllarda başımıza gelen her hadise bu bedelin bir parçasıdır. Düşmanlarımızın attığı taşlardan ziyade içimizden atılan güller yaralamıştır.

Dağ odur ki üzerinde kar ola, bülbül ola ki ötüşünde zar ola, dost ola ki dar gününde yar ola, geniş günde düşman bile yar olur…

Herkesin milletimize yar olmasını beklerler. Ama maalesef bu konuda sürekli hayal kırıklığı yaşıyoruz. Türkiye bölücü terör örgütüne karşı mücadele yürütüyor, birileri terör sevicilik yapıyor. Birileri FETÖ'cülük yapıyor, birileri bunların değirmenine su taşıyoruz.

Kendi ülkelerine gül değil alenen taş atan bu kesimlerin yaptıkları işin adı siyaset değildir. Bunun adı fırsatçılık, asıl olarak da kör düşmanlıktır.

Dün birisi çıkmış Türk tarımının nasıl bittiğini anlatıyor. Tarımla alakasının olmadığını da bilmiyor. Ben yeri geldiğinde traktöre de biniyorum, tarlaya da iniyorum. Söylediği her şey yanlış, kullandığı her rakam yanlış.