Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

Tersane İstanbul Projesi İstanbul'u çok farklı bir konuma taşıyacak. Proje İstanbulumuzun marka değerini artırmakla kalmayacak, inşallah Türkiye'nin turizm gelirine de olumlu katkı yapacaktır Bu projeyi yap-işlet-devret modeliyle hayata geçireceğiz.

Türkiye'nin en önemli 3 müzesi de burada inşa edilecek. Kadın müzesi de aynı şekilde inşa edilecek. Zira ülkemiz bu yönde çok zayıf. İlk defa bir kadın müzesini burada inşa edeceğiz. Bir diğeri de Türk-İslam müzesi de inşa edilecek. Kültür hayatına böylece katkıda bulunmuş olacağız. Bunun yanında da elbette tiyatro, sinema, sergi alanları ve otoparklar olacak.

İLK ETAP KASIM'DA AÇILACAK

100 bin metrekarelik açık yaşam alanı ile 80 bin metrekare perakende alanı da bu projenin bir parçasıdır. Yine proje içinde ofis binaları, dükkanlar, lokantalar ile bin kişilik bir de cami bulunuyor. Müştemilatıyla, muhtevasıyla, mimarisiyle, konumuyla şehrimize layık bu projenin yatırım süresi tamamıyla 3 yıl ama kasım ayında inşallah ilk etabı diyebileceğimiz bölümünü açmış olacağız.

60 BİN KİŞİYE İSTİHDAM

Tabi işletme süresi 45+4 yıl, 49 yıl inşasıyla beraber. İhale bedeli 1 milyar 429 milyon lira olan Tersane İstanbul Projesi'nden devlet sadece kira bedeli olarak toplam 1 milyar 346 milyon dolar artı KDV geliri elde edecektir. Bunun yanında projenin Haliç ve İstanbul için oluşturacağı katma değer ile ülkemizin kazancı daha da artacaktır. Proje yapım aşamasında 4 bin kişilik hizmete girmesiyle, doğrudan 15 bin, dolaylı 45 bin olmak üzere 60 bin insanımıza yeni istihdam sağlayacaktır.

TÜM GAYRETLERİNE RAĞMEN ENGEL OLAMADILAR

Bu projenin ihalesini aslında 6 sene önce yaptık ama CHP İstanbul’a ve diğer illerimize kazandırdığımız eserlerde olduğu gibi soluğu mahkemede aldı. Ecdadımızın kadırgaları indirdiği bu mahallede tersanemizi inşa ediyoruz. Tüm gayretlerine rağmen engel olamadılar.

Şimdiye kadar milletimizin ve ülkemizin yararına hangi projeyi yapmaya kalktıysak hep engel olmaya çalıştılar. Asrın projesi Marmaray'ı engellemeye çalıştılar, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nden yeni İstanbul Havalimanı'ndan bizi vazgeçirmek istediler. Her türlü provokasyonları denediler. Ama biz yılmadık, yolumuza devam ettik. Şehir hastanelerimizi kötülemek için yalan haber

"İZMİR KÖRFEZİ HALİÇ'İN ESKİ HALİ GİBİ"

Haliç'in eski hali neyse İzmir Körfezi de o. Bunun için diyoruz ki, belediyecilik AK Parti'nin işidir. İzmir'i alalım pırıl pırıl hale getirelim istiyoruz. Şayet biz muhalefete göre politikaları belirleseydik hala Haliç pis kokulara, kirliliğe mahkum olurdu. Şimdi Boğaz'ın üzerinde üç katlı bir tüneli de yapacağız, onu da halledeceğiz.

Haliç-Kemerburgaz-Karadeniz Sahili Dekovil Raylı Sistem Hattını hayata geçireceğiz. Evlatlarımıza daha huzurlu, daha yeşil, daha temiz bir İstanbul ve Türkiye bırakmak için gece gündüz koşturuyoruz. Haliç'i tekrar İstanbul'un incisi yaptık. İnşallah burayı bir üst lige çıkaracağız. Haliç bölgesinde kuş parkı, doğa parkı yapacağız. 7 kilometrelik Haliç kıyısında yeni bir düzenleme planlıyoruz. Yeşil alanlar, teknopark ve 7,5 km'lik bisiklet yolu kazandırmayı hedefliyoruz.