Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Yaşar Doğu Spor Salonu'nda AK Parti Samsun Belediye Başkan Adaylarını açıkladı. Alaçam ilçesinde MHP'nin adayı İlyas Acar desteklenecek.

İŞTE AK PARTİ SAMSUN İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI:

19 MAYIS: Osman Topaloğlu

ATAKUM: Zihni Şahin

AYVACIK: Halil Kalaycı

BAFRA: Hamit Kılıç

CANİK: İbrahim Sandıkçı

ÇARŞAMBA: Halit Doğan

HAVZA: Sebahattin Özdemir

İLKADIM: Erdoğan Tok

KAVAK: İbrahim Sarıcaoğlu

LADİK: Nurhan Yapıcı Özel

SALIPAZARI: Halil Akgül

TEKKEKÖY: Hasan Togar

TERME: Ali Kılıç

VEZİRKÖPRÜ: İbrahim Sadık Edis

YAKAKENT: Hüseyin Kıyma

ALAÇAM: İlyas Acar (Cumhur İttifakı kapsamında MHP adayı)

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Hem millet hem de AK Partililer olarak birlik ve beraberlik içinde düşmanı sevindirmeyerek, aydınlık geleceğimizi hep beraber inşa edeceğiz. Biz yolumuza, şehrine ve ülkesine hizmet için yola çıkan dava erleriyle yola devam edeceğiz.

Cumhur İttifakı ile kurduğumuz gönül birliğini hep birlikte zafere taşıyacağız.

"2019'DAN 2023'E KESİNTİSİZ..."

Bu yıl Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a çıkışınınn 100. yıl dönümü. Bu yıl 19 Mayıs'ı daha farklı heyecanla kutlayacağız. 19 Mayıs'tan başlayarak bir asırlık kutlamaları, gelecek nesillere bu vatanında hangi fedakarlıklar kurulduğunu gösterecek şekilde gerçekleştireceğiz. 2019'dan 2023'e kadar olan milli mücadele ve yeni devletimizin kuruluş dönemini kesintisiz kutlama programıyla değerlendirmeyi planlıyoruz.

Ahlat'ta bir makam yapıyoruz. Orada geceleyeceğiz, oradan yola çıkıp Malazgirt'e gideceğiz.

Kudüs davasını canımız pahasına sahipleniyoruz. Mekke'nin Medine'nin üzerine çok titriyoruz.

"TARİHTE BÖYLESİ YOK"

Her alanda yapacağımız yatırımlarla şehrimizi misyonuna uygun konumuna çıkarmalıyız. Samsun'u millet bahçesiyle, müzesiyle 100. yıla uygun projelerle donatacağız.Ben millet kıraathanesi diyorum, bu CHP zihniyeti kumarhane anlıyor. Niye, Hani dervişin zikri-meselesi var ya, bunlarınki ona benziyor. Samsun'a 28,5 katrilyonluk yatırım yaptık. Tarihte böylesi yok. Sanayisiyle, ticaretiyle, tarımıyla Samsun'u ekonomide lokomotif şehir haline getireceğiz. Bundan bir asır önce Samsun'da başlayan yolculuk asla bitmeyecek. Bu yıl içerisinde Çarşamba, Kavak ve Alaçam ilçelerinde toplam bin kişilik yüksek öğrenim yurtları açacağız. Yaptıklarımızı söylüyorum, yapacaklarımızı değil. 99 spor tesisi inşa ettik.

Samsun şehir hastanemiz 900 yataklı olarak planlandı. Şu an ihale aşamasında. Samsun'da 3 katrilyon lira tutarında sosyal yardım yaparak ihtiyaç sahibi insanlarımızın yanında olduk.

Samsun'da son 16 yılda 8 baraj inşa ettik. Taşkın ve sel baskınlarına çözüm bulmak için çalışıyoruz.

Bay Kemal diyor ki 'çiftçiler aç.' Eline dizine dursun. Samsunlu çiftçilerimize 2 katrilyon TL tarımsal destek verdik. 1.5 milyona yakın tazminata mahkum oldu. İşi gücü yalan. Devam eden mahkemeler var. Onlardan da gelecek. Bu tazminatı ödemek için CHP içinde bir komisyon kurdular. Onun için de rahat rahat yalan söyleyebiliyor.

TANITIM TOPLANTISI ÖNCESİ HALKA HİTAP ETTİ

Salona girişte toplanan kalabalığa hitap eden Erdoğan, “İnanıyorum ki Samsun 31 Mart’ta yeni bir destan yazacak. Büyükşehirde yazacak, ilçelerde yazacak. 31 Mart akşamı bir demokrasi mutluluğunu birlikte yaşayacağız. Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet diyeceğiz ve yola böyle devam edeceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız. Bizi bölemeyecekler. Bizi birbirimizden ayıramayacaklar. Çünkü biz birbirimizi Allah için seviyoruz. Biz yaratılanı yaratandan ötürü sevdik. Gücümüzü de bu birlik ve beraberliğimizden alıyoruz. Belediyecilik bir gönül işidir gönül. Bu seçimlerin sloganı Gönül Belediyeciliği. Bunu bizden iyi yapan var mı? Yok. Hizmeti bizden iyi yapan var mı? Yok. Bunu da Samsunlu kardeşim çok iyi biliyor. Salonda yapacağımız konuşmayla Türkiye'ye, dünyaya mesajlarımızı vereceğiz. Allah yar yardımcınız olsun diyorum, hepinizi sevgiyle selamlıyorum” diye konuştu.