Türkiye İhracatçılar Meclisi Genel Kurulu’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sanayi üretimindeki tırmanışın devam etmesi büyümenin üretime dayalı olduğunu gösteriyor. İstihdamda başlattığımız seferberlikle işsizliğin bir puan düşmesi önemli. İş gücüne katılım oranı yükseldiği için fark yavaş yavaş azalmaktadır. İstihdam artışı devam edecek ve işsizlikte tek haneli rakamları yakalayacağımızdan eminim. Tabi bu gelişmelerin karşısında içeride ve dışarıda ülkemizde olumsuz hava estiği algısını yaratmalarına rağmen gerçekleşmesi önemli” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmalarından satır başları şöyle;

Kredi derecelendirme kuruluşlarının Türkiye'ye yönelik kumpas yaptıkları ortada. Türkiye satın alma gücü bakımından dünyanın en büyük 13. ülkesidir. Aynı şekilde kişi başına düşen milli gelir bakımından bulunduğumuz 64. Sıranın da gerçeği yansıtmadığını düşünüyorum. AB üye ülkeleri ile ülkemin bulunduğu konumun aynı olması mümkün değil. Öyle lafta kişi başına düşen milli gelir bu demekle olmaz. Gidip oraları gördüğünüzde fark ediyorsunuz. Yakında olmamız gereken sıralara geleceğiz. Onun için kayıt dışı ve yastık altı.. Bunların hepsini piyasaya sokmanın gayreti içinde olmalıyız.

"TEMENNİMİZ KATAR KRİZİNİN BAYRAMA KADAR ÇÖZÜLMESİ"

Yaşadığımız onca badireye rağmen 14 yılda 3 kat büyüttüğümüz ülkemizi 3 kat daha büyütmek bizlerin elindedir. Bu başarıyı inşallah hep birlikte yakalayacağız. Kurulmaya çalışılan yeni düzende bir sorun bitmeden diğeri ile karşılaşıyor onunla mücadele ederken bir başkasının kapımıza dayandığını görüyoruz. Katar meselesi son örneğidir. Katar'a yönelik ithamların doğru olmadığını açıkça söyledik Körfezdeki kardeşlerimizin daha güçlü bir dayanışma içinde olması gerektiğini söyledik. Temennimiz bu meselenin bayrama kadar çözülmesidir.

'MÜSTERİH OLSUNLAR'

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya yeni kurulmaya düzenin rekabetinin yaşandığı bölgedir. Sorunların biri bitmeden diğeri başlıyor. Son olarak Katar'a yapılanın haksızca olduğunu söyledik. Yaşanan krizin çözümü için ilgili olduğunu düşündüğümüz herkesle görüştük, görüşüyoruz. Bu meselenin bayrama kadar çözülmesini istiyoruz.

Katar'ın yanında olamamız diğer dostlarımızla aramızın kötü olmasını gerektirmez. Suudi Arabistan ve ülkemize yatırım yapan diğer ülkelerin vatandaşları müsterih olsun.

KILIÇDAROĞLU'NUN YÜRÜYÜŞÜ

Demirel'in bir sözü var, 'Yollar yürümekle aşınmaz' Bunlar yürüyerek aşındaracaklarını sanıyorlarsa mümkün değil.

Ortada bir vakıa var, o vakıa meşhur mit tırlarının FETÖ'cü yargı mensupları tarafından durdurularak dünyaya servis edilmes ve bu işin içindeki kişinin rolünü bir başka meslektaşıyla paylaşması sebebiyle ülkede yaşanan durum vardır.

ADALETİ ARAMA YERİ PARLAMENTODUR'

(Kılıçdaroğlu'nun başlattığı Adalet Yürüyüşü'nü kastederek) Elinde adalet pankartıyla dolaşmak adalet gelmez. Halkı sokaklara çağırmak kimsenin yararına değildir. Yollar yürümekle aşınmaz. Eğer bu yolla hukuk elde edeceklerini sanıyorlarsa bu da mümkün değildir. Adaleti aramanın yeri parlamentodur. Yargı yarın sizi de davet ederse şaşmayın.