Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Fransa’nın başkenti Paris’e gitti..

Erdoğan ile FransaCumhurbaşkanı Macron yaptıkları ikili görüşme sonrası kameraların karşısına geçip, ortak basın toplantısı düzenledi. Macron yaptığı acıklamada PKK'nin bir terör örgütü olduğunu söyledi.

Macron'un açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Türkiye ile terörle mücadelede örnek teşkil eden iyi bir işbirliğimiz var.. Füze savunma anlaşması imzaladık. Uçak anlaşması konusunda imzaladığımız anlaşma da önemli bir açıklama. Sinop Nükleer Santrali konusunda da görüştük. Ortadoğu'yu konuştuk.

PKK ile mücadele ediyoruz. PKK bizim için terör örgütüdür. IŞİD ve diğer örgütlerle de mücadeleyi birlikte sürdüreceğiz. IŞİD sonrası Suriye'de barış ve istikrar sağlanmalı. Suriye yol haritasında birlikte çalışmak isteriz. Türkiye-AB ilişkilerine de değindik. Türkiye Avrupa Konseyi kapsamında kalmalı. Türkiye-AB diyaloğu daha sakin olarak devam etmeli.

Daha sonra söz alan Cumhurbaşkanı Erdoğan AB'ye yüklendi, “Türkiye AB süreci içinde ne yazık ki 54 yıldır bu kapıda bekletilen ülke. Fransa AB'nin önemli bir ayağını oluşturuyor. Türkiye gibi başka bir ülke AB içinde yok. AB bize gerekçe de sunamıyor. Bu bizi ciddi manada yorduğu gibi milletimi de ciddi manada yoruyor. Bizi belki de bir karara doğru sürükleyecektir. Ne olur artık bizi de alıverin diyecek halimiz yok. Bakın bunu Fransa'dan söylüyorum. Türkiye gibi bir başka ülke AB içinde yok. AB bize gerekçe de sunamıyor.

Ortak basın toplantısının soru-cevap kısmında ise Erdoğan ile Fransız bir gazeteci arasında gerginlik yaşandı.

Fransız gazetecinin, “Suriye'de savaşan kişilere bu kadar silah göndermiş olmaktan dolayı pişman mısınız?” sorusu üzerine Erdoğan şunları söyledi:

"Sorunuzu anlamadım Suriye'ye kim silah gönderdi? FETÖ ağzıyla konuşuyorsun. O operasyonları yapanlar FETÖ'nün savcılarıydı ve onlar şimdi hapiste. İstihbarat teşkilatlarının bu tür operasyonlara yönelik, kamyonlarla silah taşıma vesaire gibi nereye neyi taşıyacağı gibi yetkileri, hakkı vardır. Sen bana bu soruyu böyle soruyorsun da ABD'nin Suriye'ye gönderdiği 4 bin tır silahı niye sormuyorsun?"