Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

Biz hep istişare ile yol aldık. Bugün de böyle yapıyoruz. 30 temsilcimizi dinleyeceğiz. İnşallah istişarelerimiz 2023'e hedeflerimize daha iyi bir şekilde yürümemizi sağlayacak. İşadamlarımız 15 Temmuz darbe girişimindeki sağlam duruşlarıyla takdiri hak etti. İş dünyasının da FETÖ'den temizlenmesi açısından çalışmalarını bekliyorum. Terör örgütlerinin tamamen başını ezmeden güvenle yolumuza devam edemeyiz. Gelecek nesiller için yürütülen mücadeleye destek vermeniz şarttır. Güçlü geleceğimiz için yaptıklarınız için her birinize şükranlarımı sunuyorum. 80 milyon vatandaşımız, Türkiye sınırları içinde ve dışında yaşanan gelişmeler sebebiyle tarihinin en kritik mücadelelerinden birini veriyor. Biz buna yeni İstiklal Savaşı diyoruz. Sınırımızdan, ekonomiye kadar her alanda saldırı alıyoruz.

"EKONOMİK TERÖR VAR"
Ekonomik terörün var olduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Terör örgütleri ülkemizde eyleme yönlendiriliyor. DEAŞ'ın eylemlerinin akılla izah edilecek bir yanı yok. Ülkemizin güvenliğinden öte istikbalini de saldırı altına alıyorlar. Ekonomik terör de var. Türkiye ne zaman güvenlik sorunlarıyla karşılaşsa hemen ekonomiyi durdurma, faiz manipülasyonları beraberinde geliyor. Sadece içerİde değil, dışarıda da zuhur ediyor. Kredi derecelendirme kuruluşlarının adımların altında ne yatıyor? Ekonomik terör. "Biz Türkiye'yi nasıl ürkütürüz?" konusuna eğilmişler. İstediklerini alamayacaklar. Kredi derecelendirme kuruluşu iş dünyasını etkileyemez. Bazı çevrelerin kendi siyasi çıkarları uğruna bu koroya katıldığını görüyoruz. Aynı gemide olduğumuzu anlamayanlar geminin kaptanını sevmediği için geminin direğini devirmeye çalışıyor. Milletimiz tüm bunları görüyor. Tek millet, tek bayrak, tek vatan var. Biz bunun etrafında bütünleştik. Biz 80 milyonu sevdik. Biz yürüyen cesetler değiliz. Ruh dünyasında bütünleşmiş bir milletiz" diye konuştu.

ERDOĞAN'DAN İSTİHDAM ÇAĞRISI
İşsizlik oranlarının düşmesi gerektiğini söyleyen Erdoğan, "Gövdesini tankların altına siper eden bu millet için ne yapsak azdır. Bu bayrağın karşısında dikilenler için referandumda "Evet" diyeceğiz. O gece tankın altında gençlerimiz, kadınımız vardı. Paramparça oldular ama vardılar. Bu milletin bileği bükülmez Allah'ın izniyle. Bugün burada 80 milyon kahramana karşı borcumuzu ödeyebilmemiz için önümüzde bir fırsat var. İstihdamı artırarak, işsizliğin önüne geçmek var önümüzde. Bunu hep beraber başaracağız. Ben en az bir derken, dar kapasiteli, 10-20 kişi çalışanlardan bahsettim. Yanında 100'lerce kişi çalışan kardeşim, az bir kişi almaz. Şu anda bu işin öyle bir bereketi var ki, Abdulkadir Konukoğlu kardeşim istihdam kapısını açtığında ardından Sabancı grubu da gelecektir, Koç Grubu da gelecektir. Binlerce insan çalıştığına göre, seferberliğe katılacaklardır. Bizim ne yapıp, Mart döneminde işsizlikte oranı gümbür gümbür aşağı çekmemiz gerekir. O derecelendirme kuruluşları ne gerekçeler yazmışlar. Sana ne? Sen kimsin ya Anayasa oylaması yapılacak diyorsun? Şimdi işsizliği düşüreceğiz. Eleman alımlarını hızlandırarak Türkiye Mart ayında işsizlik oranını düşürsün" dedi.

"TÜRKİYE'NİN İSTİHDAM KARNESİ PARLAK"
İstihdam seferberliği hakkında konuşan Erdoğan, "Bu işin zorla olmayacağını kalpten yapılması gerektiğini söylüyorum. Devlet bu durumda ne kadar katkı yaparsa yapsın değişim olmaz. Aşk ile yürüyen sırtında dünyanın yükünü taşır. İşte mesele bu. Dünyayı sırtında taşıyanlara yer var burada. Ülkeye hizmet bir aşk işi. Yüreğinde halka hizmeti taşımayanın vay haline. Yunus Emre böylelerini cesete benzetiyor. Ben burada yüreğinde aşk taşıyan başkanlarımızı görüyoruz. Sizlerin beni de milletimizi de mahcup etmeyeceğine inanıyorum. 81 ilin valisinin de bu işin takipçisi olması gerektiğini de duyuruyorum. Aslına bakılırsa Türkiye'nin büyüme ve istihdam karnesi oldukça parlaktır. Türkiye sadece 2009'u büyümeyle kapamadı. Sonrasında hep büyüdü. 2009'daki küçülmenin sebebi de biz değiliz. Küresel finans krizi Türkiye'yi teğet geçerken böyle bir hasara neden oldu" şeklinde konuştu.

SANA NE?

O derecelendirme kuruluşları ne gerekçeler yazmışlar, anayasa referandumuna değinmiş sana ne. Türkiye'de anayasa oylaması yapılacak, sen kimsin ya?