Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dün akşam gerçekleştirdiği ve özellikle sosyal medyada tartışmaları beraberinde getiren İsmailağa cemaatine ziyaretinin perde arkası ortaya çıktı.

Erdoğan, dün akşam saatlerinde resmi programında olmayan bir ziyaret gerçekleştirerek, İstanbul Fatih Çarşamba'daki İsmailağa Vakfı'nda İsmailağa cemaatinin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun oğlu Ahmet Ustaosmanoğlu ve halefi olarak gösterilen Hasan Kılıç'ı ile görüşüp sohbet etti. Erdoğan'ın cemaate yaptığı ziyaretin fotoğrafları, Mahmut Efendi'nin torunu Muhammed Fatih Ustaosmanoğlu Twitter hesabından paylaşılmış, ancak ziyaretin içeriğine dair bilgi verilmemişti.

İSMAİLAĞA'YA YENİ PARTİ ZİYARETİ

Yeniçağ'dan Fatih Ergin'in haberine göre, Erdoğan'ın ziyaretinde İsmailağa cemaati iktidara bazı eleştirilerde bulundu. Erdoğan'ın da 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün destek verdiği Ali Babacan tarafından kuruluş hazırlıkları süren yeni partiyi gündeme getirdiği kaydedildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsmailağa cemaatinden yeni parti hareketine karşı telkinlerde bulunulmasını istediği öne sürüldü.

Abdullah Gül'ün de daha önce ziyaret ettiği ve yakın ilişkiler içerisinde olduğu İsmailağa cemaati, AKP'ye verdiği destekle biliniyor.