Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Kongresi'ne katılmak üzere Bolu'ya geldi.

Kongrenin yapıldığı salona girmeden önce salon önündeki kalabalığa seslenen Erdoğan Afrin operasyonunda etkisiz hale getirilen terörist sayısının 3300'e yükseldiğini söyledi.

İşte Erdoğan'ın il kongresinde yaptığı konuşmadan satır başları:

15 yıllık iktidarımız başka şeylere değil milletimizle birlikte hakkın ve haklının yanından saf tutmaya borçluyuz.

Son 4-5 yıl hepimiz için çok zor geçti.

İnlerine gireceğiz dedik. Ne oldu? Girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler. Kimileri Pensilvanya’ya kaçtı. Kimileri Avrupa’ya kaçtı. Onlar kaçacak biz kovalayacağız.

OPERASYONLARI BAŞLATTIK

Sokakların terörize edilmesinden mahallenin çukurlarla kesilip işgaline kadar emsali görülmemiş yöntemlerle karşılaştık. Hiç kimsenin bir yandan ibadetle meşgul görünürken diğer yandan ihanetin içine düşebileceğine asla ihtimal vermedik. Düşünün 251 şehit verdik. Allah şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize şifalar lütfetsin.

Ülkemizi ve milletimizi esir etmek, bayrağımızı indirmek için başlayan saldırıları boşa çıkarır çıkartmaz hemen başka tehdit başımıza musallat edildi. Bir terör koridoru oluşturmak isteyenler, gerçekten niyetlerini ifşa ettiler. Bunun üzerine hemen kararlı bir şekilde harekete geçtik. Kimsenin ummadığı operasyonları başlattık.

Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı. Bize söylenen sözlere değil, sahadaki eylemlere göre yeniden belirledik.

'EY NATO! NE ZAMAN YANIMIZDA OLACAKSIN'

İşte içinde bulunduğumuz NATO. Biz bu NATO’nun en güçlü üyesiyiz. Yeri geldi Somali’de olduk, Balkanlar’da oldu. Peki bütün buralarda biz yer alırken, şu anda Suriye’de bu olaylar yaşanırken ey NATO sen ne zaman olacak da bizim yanımızda gelip yer alacaksın? Peki sen ne zaman ortaya çıkacaksın? Devamlı ben bunları mı söyleyeceğim? Ama maalesef şu ana kadar hala olumlu bir ses, söz yok.

"AFRİN'DEKİ MÜCADELE KARARLILIKLA DEVAM EDİYOR"

Afrin mücadelesinde bugünkü rakam 3300 teröristi etkisiz hale getirdik. 3300. Mücadele devam ediyor. Kararlılıkla devam ediyor. Biz de kimini söyleyebildiğimiz, kimini söyleyemediğimiz çok şey yaşadık. Teker teker anlatmaya kalksak derdimiz Bolu Dağı'nı aşar. Milletimiz engin sezgisi ile hep haklının yanında yer almıştır. 15 yıllık iktidarımızı milletimizle birlikte Hakk'ın haklının yanında saf tutmamıza borçluyuz. Terör örgütleri kimi zaman topyekün saldırıya geçtiler. Dedik ki, inlerine gireceğiz. Ne oldu? Girdik. Kaçacak delik arar hale geldiler.

ONLAR KAÇACAK, BİZ KOVALAYACAĞIZ

Birileri Pensilvanya'ya kaçtı. Kimileri, onun oradaki devasa çiftliğinde. Kimileri Avrupa'nın değişik ülkelerine kaçtı. Onlar kaçacak, biz kovalayacağız. FETÖ mensuplarının ardı ardına giriştikleri darbe teşebbüsleri bizi havsalamızı aşan durumlarla karşı karşıya bıraktı.

Türkiye 15 Temmuz süreçlerinde tarihinin en büyük tehdidini bertaraf etmeyi başardı. 251 şehit verdik, 2193 gazimiz oldu. Gazilerimze inşallah şifalar lütfetsin. Ülkemizi ve milletimizi esir etmek için başlatılan bu saldırıları boşa çıkartır çıkartmaz hemen bir başka tehdit daha başımıza musallat edildi. Terör koridoru oluşturmak isteyenler niyetlerini ifşa ettiler. Kimsenin beklemediği operasyonları başlattık. Bölgede uygulanmaya çalışılan plan bizi işbirliği yaptığımız güçleri gözden geçirmeye mecbur bıraktı.

"SEFER GÖREV EMRİ" AÇIKLAMASI

("Reis bizi Afrin'e götür" sloganlarına) Gençler, her gün ben komuta kademesi ile Genelkurmay Başkanımla, "ihtiyaç var mı?"diyorum. Verdiği cevap, "Olsa sayın Cumhurbaşkanım ben size söylerim." Herhangi bir sıkıntı olduğu zaman sefer görev emrini ilan ederiz, önce ben yola çıkarım, ardından da beraber yola yürürüz.

"ONLARI SELAMLAMADAN İÇERİ GİREMEZDİK"

Onları selamlamadan içeri giremezdik. Onları da selamladık. Bugün ben Bolu'yu gerçekten daha farklı gördüm. İnanın şu anda ülkemin her yanı aynen böyle. Dün Mersin'deydim, Antalya'daydım, böyle.

Biraz sonra Sakarya'da olacağım, biliyorum ki Sakarya da böyle. AK Parti milletimize aşık. AK Parti bu vatana aşık. Sizin aşkınız zaten bizi deli divane etti. Bolu Dağı'nı kimse delemiyordu, biz deldik. Onlar ne diyordu, yoksa burayı patates deposu mu yapsak, doğalgaz mı depolasak. Bir buralardaki trafik kazaları ile nice canlar gitti. Bunları unutmuyoruz. Biz bu dağı deleriz dedik, deldik. Oralardan bir ucundan girip bir ucundan geçiyor, öbür tarafta şirine ulaşıyoruz.