Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın İstanbul'daki yeni hizmet binasının açılışında konuşma yaptı.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

İSTANBUL'UN MÜSLÜMANLARIN ELİNDE OLMASINI KABUL EDEMEDİLER

"Fethin üzerinden asırlar geçmesine rağmen hala İstanbul'un Türk milletinin ve Müslümanların elinde olmasının kabullenilemediğini görüyoruz. Ayasofya'yı ibadete açma sürecinde İstanbul'un 1453'ten beri süren Türk toprağı kimliğini sindirmekte zorlananlar olduğuna şahitlik ettik.

HEDEFİMİZ İSTANBUL'U EN ÜST SIRALARA TAŞIMAK

İstihbaratı çökertilmemiş bir ülkenin işgali mümkün değildir.

İstanbul, milletimizin gözbebeği olduğu kadar bizim de en büyük sevdamızdır. İstanbul'u her anlamda geliştirdik, güzelleştirdik. Bu bir aşk meselesidir, kuru kuruya laf değil.

Hedefimiz İstanbul'u finansın, sağlığın, kültürün merkezi olarak dünyanın en üst sıralarına taşımaktır.

İSTANBUL BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

İstanbul'umuza güvenliği sağlamak öyle kolay bir iş değildir. Yüz binlerce yabancıya ev sahipliği yapan, ticari ve turistik yoğunluğu giderek artan bir şehirden söz ediyorum. Böyle bir şehrin istihbarat servislerinin faaliyetleri açısından cazibe merkezi haline dönüşmesi kaçınılmazdır.

Tüm teknik donanımlarıyla birlikte inşallah Ankara ve İstanbul artık bu süreçteki yükümüzü büyük oranda alacağı gibi bütün faaliyetleri de çok daha seri şekilde takip etmemize fırsat verecektir.

MİT CANLA BAŞLA ÇALIŞIYOR

Teşkilatımız PKK, FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütleriyle mücadele yanında dış güvenlik, dış istihbarat faaliyetlerini de başarıyla yürütüyor. İstanbul Bölge Başkanlığımızın terör örgütlerinin eylem arayışları ve casusluk girişimleriyle etnik şekilde mücadele edecek kapasitede olması büyük önem arz ediyor.

Teşkilatımızın diğer güvenlik kurumlarımızla yakın iş birliği sayesinde İstanbul'da terör örgütlerinin eylem yapma kapasiteleri ciddi şekilde sınırlanmıştır. FETÖ'cü hainlerin İstanbul'da gizlenme hayallerinin boşa çıkartılmasında da teşkilatımız önemli başarılara imza atmıştır.

Yeni binası ve gelişmiş çalışma yöntemleriyle İstanbul Bölge Başkanlığından inşallah çok daha büyük başarılar bekliyoruz.

PKK HAREKET EDEMEZ HALE GELDİ

PKK lider kadrosu adeta hareket edemez hale getirilmiştir. Irak'ta Pençe Harekatı, Suriye'de Zeytin Dalı, Barış Pınarı harekatlarında, Libya'da ve pek çok yerde teşkilatımızın nasıl canla başla çalıştığını biliyoruz.

İstihbaratı olmayan bir devlet yok olmaya mahkumdur. Gelebilecek tehditleri önceden fark etmek ve buna göre pozisyon almak ancak sağlıklı istihbarat yapısıyla mümkündür.

Kaçırılan vatandaşlarının kurtarılması için bizden yardım talebinde bulunan ülke sayısı giderek artıyor.

Teşkilatımız (MİT) bugüne kadar 100'ü aşkın FETÖ'cünün ülkemize iadesini sağlamıştır. Terör örgütleri mensupları artık biliyor ki dünyanın neresinde olurlarsa olsunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin soluğu enselerindedir."