Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden bir araya geldi.Yıldız Sarayı'ndaki Mabeyn Köşkü'nde gerçekleştirilen basına kapalı görüşme, yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Görüşmenin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan, eşi Emine ve kızı Sümeyye Erdoğan, Joe Biden, eşi Jill ve torunu Naomi Biden hatıra fotoğrafı çektirdi.

AÇIKLAMA İPTAL

Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden'in görüşmesi sonrasında ortak basın açıklaması yapılacağını duyurdu. Ancak, ABD Başkanı Yardımcısı Joe Biden'in gelişinden kısa bir süre önce ortak açıklamanın yapılmayacağı görüşmenin gerçekleştiği Yıldız Sarayı içindeki Mabeyn köşküne basın mensuplarının alınmayacağı duyuruldu.

"ECDADIMIZ BİZE BÖYLE BİR BİNA BIRAKTI"

Görüşme başlamadan önce Erdoğan ve Biden, sarayın salonunda biraraya geldi. Biden'ın "Harika bir binanız var" sözleri üzerine Erdoğan, "Ecdadımız ve büyüklerimiz bize böyle bir güzel biras bıraktı" dedi.

DÜNYANIN GÖZÜ BU GÖRÜŞMEDEYDİ

Erdoğan ile Biden görüşmesi; Rusya’nın Suriye’de son dönemde yoğunluk kazanan askeri faaliyetlerinin de kapsamlı olarak ele alınacak olunması nedeniyle dünya çapında bir ilginin odağı haline geldi.