Merhum Başbakan Necmettin Erbakan’ın İTÜ’de asistanlığını yapan ve kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan Gölbaşı’nda toprağa verildi.

Bayram için gittiği Mersin'deki yazlığında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Prof. Dr Çelikdoğan’ın cenazesine Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, AK Parti Milletvekili Emrullah İşler, Murat Alparslan, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Recai Kutan, Gölbaşı Kaykamakamı Şahin Aslan, Gölbaşı Belediye Başkanı Fatih Duruay ile çok sayıda siyasetçi ve bürokrat katıldı.

İkindi namazına müteakiben Gölbaşı merkez Camii’nde merhum Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan’ın cenaze namazını Eski Diyanet İşleri Başkanı Lütfi Doğan kıldırarak cemaaten helallik istedi. Kılınan cenaze namazının ardından Çelikdoğan, Gölbaşı’nda toprağa verildi.

Prof. Dr. Sedat Çelikdoğan kimdir?

1943 yılında Manisa’da doğdu. İstanbul Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği bölümünü bitirdi. Aynı üniversitede Yüksek Lisans, Doktora ve Doçentlik unvanlarını aldı. İTÜ Makine ve Sakarya Mühendislik Fakültelerinde öğretim üyeliği, 1996-1997 yılları arasında Başbakanlık Baş Müşaviri olarak görev yaptı.

SATEM (Stratejik Araştırmalar ve Teknoloji Geliştirme Merkezi) Başkanlığı, D-8 Ülkeleri Sanayi ve AR-GE Projeleri Koordinatörlüğü, Beltaş Yönetim Kurulu Başkanlığı, SAM Mühendislik Yönetim Kurulu Başkanlığı, Hema Koordinatörlüğü, TÜBİTAK Mühendislik Araştırma Grubu Üyeliği, Orta Doğu Rulman Sanayi ve Ticaret Genel Müdürlüğü, Türk Motor Sanayi A.Ş. (TÜMOSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerinde bulundu. Enerji Bakanlığı’nın başkanlığında yürütülen MİLRES (Milli Rüzgâr Enerji Sistemi) projesinde görev aldı.

2014 yılında Karabük Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Otomotiv Mühendisliği Bölümüne Profesör olarak atanan Çelikdoğan, vefatı öncesinde OSTİM Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve Yavuz Mühendislik A.Ş Yönetim Kurulu Başkanlığı ile ESAM (Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi) Yönetim Kurulu Üyeliğini yürütüyordu.
Türkiye’de ağır sanayi hamlesinin mimarı olan, Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın asistanlığını yapan ve hali hazırda Ostim’de milli tren, milli otomobil gibi önemli projeleri yakından takip ederek belli bir seviyeye getirmeyi başaran Çelikdoğan’ın Yurt içi ve Yurt dışında yayınlanmış çok sayıda bildiri ve makaleleri vardı. Çok iyi düzeyde Almanca ve İngilizce bilen Çelikdoğan evli ve 4 çocuk babasıydı.