Saadet Partisi İstanbul İl Başkanlığı tarafından organize edilen "Prof. Dr. Necmettin Erbakan Ödülleri" törenle sahiplerine verildi.

Beşiktaş Mustafa Kemal Kültür Merkezi’nde düzenlenen törende, "Onur Ödülü" ile birlikte 6 kategoride ödüller sahiplerini buldu.

Erbakan Vakfı, ödül törenine tepki gösterdi. Vakıf, "Saadet Partisi yönetim kademesi, Türkiye ve İslam Dünyası'nda yaşanan sorunlara odaklanmak, akılcı ve Milli Görüş çizgisine dayalı çözümler ortaya koymak yerine, Erbakan ailesi başta olmak üzere, Erbakan Vakfı'nda görev alan, Erbakan ailesine ve Erbakan ismine yakın duruş sergileyen binlerce parti mensubunu geçtiğimiz yıllar boyunca partiden uzaklaştırarak, kendi camiasını dışlayarak, haksız ve kuvvete dayalı uygulamalarla Milli Görüş fikriyatına taban tabana zıt olan yeni bir anlayışı siyasi rotalarına hakim kılmışlardır" ifadelerini kullandı.

Ödül töreninin seçim kararı üzerine alelacele ve siyasi düzlemde ilgi çekmeye yönelik yapıldığı açıklayan Vakıf, "Türkiye'de seçim sath-ı mahaline giridliği bir dönemde "Erbakan Ödülleri" ile Erbakanca duruş görüntüsü sergilemeye çalışılması büyük ölçüde Saadet Partisi Yönetiminin Erbakan çizgisinden uzaklaştığı gerçeğinin üzerine örtmeye yönelik bir adımdan ibarettir" ifadelerini kullandı.

28 Şubat'ın medya ayağındaki Uğur Dündar da ödül törenine katılmış büyük tepki toplamıştı.

Vakfın açıklaması şu şekilde: Saadet Partisi yönetim kademesi, Türkiye ve İslam Dünyası'nda yaşanan sorunlara odaklanmak, akılcı ve Milli Görüş çizgisine dayalı çözümler ortaya koymak yerine, Erbakan ailesi başta olmak üzere, Erbakan Vakfı'nda görev alan, Erbakan ailesine ve Erbakan ismine yakın duruş sergileyen binlerce parti mensubunu geçtiğimiz yıllar boyunca partiden uzaklaştırarak, kendi camisaını dışlayarak, haksız ve kuvvete dayalı uygulamalarla Milli Görüş fikriyatına taban tabana zıt olan yeni bir anlayışı siyasi rotalarına hakim kılmışlardır.

Bu noktada erken seçim kararı üzerine, alelacele ve siyasi düzlemde ilgi çekmeye yönelik olarak düzenlenen 'Erbakan Ödülleri' adlı program üzerinden güç devşirme ve gündeme gelme yoluna gidilmesi samimiyetten uzak bir politikanın açık bir tezahürüdür. Özellikle Türkiye’de seçim sath-ı mahaline girildiği bir dönemde 'Erbakan Ödülleri' ile Erbakanca duruş görüntüsü sergilenmeye çalışılması büyük ölçüde Saadet Partisi Yönetiminin Erbakan çizgisinden uzaklaştığı gerçeğinin üzerini örtmeye yönelik bir adımdan ibarettir.