Çeşme'de enginar üreticilerinin mesaisi sabah erken saatlerde başlıyor. Öğlene kadar toplanan enginarların bir bölümü hemen satışa sunuluyor. Konserve, turşu ve kurutma için ayrılan enginarlar ise evlere taşınıyor. Kadınların elleriyle temizlediği enginarlar, müşterinin talebine göre hazırlanıyor.
Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen enginar özellikle yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde hem Türkiye'de hem de yurt dışında ilgi görüyor.
Çeşme Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Keçeci, AA muhabirine, ilçenin turizmde olduğu kadar tarımda da iddialı olduğunu söyledi.
İzmir'de en fazla enginarın Çeşme ilçesinde yetiştirildiğini vurgulayan Keçeci, "İlçede 3 bin dekarın üzerinde enginar tarımı söz konusu. Bundan da yaklaşık 4 bin tonun üzerinde ürün alıyoruz. Sayıya vurduğumuzda da 30 milyona yakın üretim söz konusu." dedi.
Keçeci, hasadın en iyi döneminin nisan ile mayıs arası olduğunu, hasat işleminin mayısın ortasına kadar devam edebildiğini ifade etti.
Üreticilerle sık sık görüştüklerini ve sorunlarını çözmek için çalıştıklarını aktaran Keçeci, "Yaptığımız görüşmelerde enginar üreticilerimizin bu yıl kalite ve verimin yanında fiyattan da memnun olduğunu gördük. Bu bizi ayrıca sevindiriyor." diye konuştu.