Emlak Konut, 3 milyar 853 milyon lira değerinde 3 bin 528 bağımsız bölümün satışını yaptı. Emlak Konut GYO Genel Müdürü Murat Kurum, konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

2017 yılının başarılı geçtiğini söyleyen Murat Kurum, "İlk 6 ay için açıkladığımız rakamlar yarıyıl toplamında 3.3 milyar liralık satış değeri ve 518 bin 917 metrekarelik satış alanı büyüklüğü hedefiyle karşılaştırıldığında beklentilerimizin üzerine çıktık. İlk yarı için adet olarak açıkladığımız satış hedefi ise 3 bin 965 bağımsız bölümdür" şeklinde konuştu.

Haziran bitmeden ihale edilen 5 proje sayesinde 9 milyar liralık bir değer oluşturduklarını söyleyen Kurum, "2017'nin ikinci çeyreğiyle beraber girilen yeni dönemin piyasalar üzerindeki olumlu etkisi dahilinde, gayrimenkul firmalarının ihalelerimize yoğun ilgisi ve rakamların bu seviyelere çıkması gerek ülkemize gerekse de Emlak Konut GYO'ya olan güvenin işaretidir" dedi. Murat Kurum, "Türkiye'nin büyümesi ve kalkınmasını destekleyen Emlak Konut GYO olarak gelişen vizyonumuzla beraber daha güçlü Türkiye için çalışmaya devam ediyoruz" dedi.

Kurum açıklamalarına şu şekilde son verdi: "2017 planlarımızı açıklarken bu yıl için 1.5 milyar TL'lik arsayı ihale edeceğimizi ve bu ihaleler neticesinde 10 milyar TL'lik iş yapacağımızı söylemiştik. Mevcut ihale takvimimiz değerlendirildiğinde ihalesini yapacağımız yeni arsalarla birlikte yılsonu itibarıyla projelerimizin toplan hasılatının 15 milyar TL'ye ulaşmasını bekliyoruz" dedi. Emlak Konut olarak Türkiye'nin yarınlarına güvendiklerinin altını çizen Kurum, "Şu ana kadar ihalesini tamamladığımız 5 projemiz haricinde yakın zamanda duyurusunu yaptığımız İstanbul Şile Çavuş ve Antalya Muratpaşa yılın ikinci yarısında ise Florya, Teşvikiye ve Küçükçekmece arsalarımızın da ihalesini yapmayı planlıyoruz.''