Emeklilere Müjde..Milyonlarca memur ve emekliye erken maaş yolda..!! Memurlarla işçi ve BAĞ-KUR emeklilerine Kurban Bayramı öncesinde erken maaş ödenmesi gündemde yerini aldı.

Bu yıl Kurban Bayramı'nın memurların maaş ödeme günü olan 15 Eylül'e denk gelmesi, işçi emeklilerinde de 17 Eylül grubunun idari izne denk gelmesi, işçi emeklileri ve memurlara bayram öncesi emekli maaşlarının ödenmesi ihtimalini bir kat daha güçlendirdi.

Hükümetin başlattığı teknik çalışmaya göre, memurlara bayramdan önceki son iş günü olan 9 Eylül Cuma günü maaş ödenmesi planlanıyor. Bu yıl Kurban Bayramı 12, 13, 14 ve 15 Eylül tarihlerine denk geliyor. Darbe sonrası halka moral olması ve Turizm sektörünün desteklenmesi amacıyla, bayram tatili 10 Eylül Cumartesi günü başlayıp 18 Eylül Pazar akşamına kadar devam edecek.

EMEKLİLERİN DURUMU NE OLACAK..??

İşçi emeklilerinin aylıkları her ayın 17'si ila 26'sı arasında 10 grupta, Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları da her ayın 25'i ila 28'i arasında 4 grupta ödeniyor.

17 EYLÜL ÖDEMESİ KRİTİK....

Başbakan Binali Yıldırım Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını önceden açıkladığı için 16 Eylül idari izin gününe denk gelecek. Bu durumda da 17 Eylül'de aylıklarını alacak tüm emeklilerin maaş günü otomatik olarak bir önceki haftanın Cuma günü olan 9 Eylül'e, yani bayram öncesine kayacak. Böylece bu grup ister istemez bayramdan önce aylıklarını almaya hak kazanmış olacak.

TÜM EMEKLİLERE MÜJDE GELEBİLİR..!!!

Hükümetin emeklilerden sadece bir gruba bayram öncesi erken maaş ödeyip geri kalan 9 grup işçi emeklisiyle 4 grup Bağ-Kur emeklisini dışarıda bırakması beklenmiyor. Dolayısıyla memurlarla birlikte işçi ve Bağ-Kur emeklilerine en geç 9 Eylül tarihinde, yani bayram öncesinde erken maaş ödenmesinin sürpriz olmayacağı görüşü ifade ediliyor.