SGK Başkanı Dr. Mehmet Bağlı, emekli maaşlarının her yıl bayramdan önce ödendiğini bu yılda yine bayramdan önce ödeyeceklerini söyledi.

Emeklilerin kendilerinin dua kaynağı olduğunu belirten Mehmet Bağlı,10 bine yakın emeklinin maaşlarının evinde ödendiğini, isteyen emeklinin 3 aylık maaşını peşin alabildiğini hatırlatarak, ”bayramlarda emekli maaşlarını erken ödüyoruz. Bu sende emekli maaşlarını bayramdan önce ödeyeceğiz.” Dedi.

Emekli olduğu halde kendi işyerinde çalışmaya devam eden veya yeni işyeri açan emeklilerden yüzde 10 sosyal Güvenlik destek primi kesintisini kaldırdıklarını söyleyen Bağlı, Emeklilere yüz lira seyyanen zam yapıldığını, 10 bine yakın emeklinin maaşlarının evinde ödendiğini, isteyen emeklinin 3 aylık maaşını peşin alabildiğini, bayramlarda maaşların erken ödendiğini bu bayram da aynı şekilde erken ödeyeceklerini söyledi.

Sosyal Güvenlik’te kayıt dışılığı yüzde 30 indirdiklerini, hedeflerinin 2023 yüzde beşe indirmek olduğunu vurgulayan Bağlı, bu konuda Gelir İdaresi Başkanlığı ile koordineli çalıştıklarını söyledi.

Kaynak: TRT Haber