Adil Emecan, İstiklal Gazetesi’ni ziyaretinde önemli açıklamalarda bulundu. Emecan, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, “Ben Zeytinburnu’nda başkan iken Tayyip Bey vardı. Tayyip Bey’in İstanbul’da en çok sevdiği belediye başkanlarından biri bendim” demişti. Bunun üzerine Erdoğan’dan “En çok beni severdi diyormuş, nereden çıktı bu iş? O zaman Anavatan Partiliydi şimdi de CHP’li. Bunlar bukalemun gibi. Duruş çok önemli” açıklaması gelmişti.

Emecan bu sözlere ‘Ben doktorum duruş bozukluğunun ne olduğunu iyi bilirim, bu duruş bozukluğu değil’ diyerek şu şekilde yanıt verdi:

“Sayın Cumhurbaşkanımız bizim Cumhurbaşkanımızdır. Geçmişteki mesai arkadaşımdır. Herhalde benimle büyükşehir başkanlığı yaptığını inkar edecek hali yok. Aynı dönemde yaptık. Gerçekten çok iyi ilişkilerimiz vardı. Şu anda tabii çok yoğun. Türkiye meseleleri, dünya meseleleri, unutmuş olabilir. Kendisi daha önce milli görüşteydi, ‘biz o sayfayı kapattık milli görüş gömleğini çıkardık şimdi buyuz’ demişti. Yani bir duruştan bahsetti orada. Bir duruş değişikliği var demek ki. Sayın Cumhurbaşkanımızda oluyor da biz parti değişikliği yapınca bizimki mi kötü oluyor? Ertuğrul Günay, CHP’liydi aldı Bakan yaptı. Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş’un kendileriyle ilgili demediği laf kalmadı aldı Bakan yaptı. Kendileri yapınca bir şey olmuyor, Adil Emecan bir tavır koymuş, 15-16 yıldır ben CHP’de siyaset yapıyorum, bu duruş bozukluğu oluyor. Ben doktorum duruş bozukluğunun ne olduğunu iyi bilirim. Bu duruş bozukluğu değil. Türkiye’deki siyasi yelpazenin geçirdiği değişimden sonra aldığım bir tavırdır.