Fenerbahçe, genç Makedon futbolcusu Eljif Elmas'ın transferi konusunda İtalya'nın Napoli ekibiyle anlaştıklarını duyurdu.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, genç oyuncunun İtalya'ya giderek prosedürleri tamamladıktan sonra yeni kulübüne imza atacağı belirtildi.

Açıklamada, "Genç yaşında formamızı giyen ve Fenerbahçe'mizin bir taraftarı olma gururunu yaşayan, sahip olduğu potansiyel ve renklerimize duyduğu bağlılıkla armamızı başarıyla taşıyan Eljif'e tüm katkıları için teşekkür ediyor; başarılarla dolu bir gelecek diliyoruz. Futbolcumuzun, formasını taşıyacağı yeni takımında Fenerbahçe'mizi ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğine inanıyoruz." ifadeleri kullanıldı.

Sarı-lacivertli kulüp ayrıca sosyal medya hesabından "Gittiğin yerde de parıl parıl parlaman dileğiyle!" paylaşımında bulundu.

REKOR BONSERVİS BEDELİ: 18 MİLYON EURO

Fenerbahçe, Eljif Elmas için 18 milyon euro bonservisin yanısıra bonuslar karşılığı Napoli ile el sıkıştı. Eljif Elmas ise 1.5 milyon euro net maaş ve 5 yıllık kontrat için prensip anlaşmasına vardı.

KULÜP TARİHİNİN TRANSFER REKORU

Sarı-Lacivertli kulüp tarihinde bugüne kadarki en yüksek transfer geliri Mousa Sow'dan elde edildi. Senegalli oyuncu 2012'de Al Ahli'ye 16 milyon euro bedelle transfer olmuştu.

180 BİN EURO BONSERVİS BEDELİYLE TRANSFER OLMUŞTU

Fenerbahçe'ye Temmuz 2017'de 180 bin Euro bonservis bedeliyle transfer olan 19 yaşındaki futbolcunun, sarı-lacivertlilere önemli bir gelir kazandırması bekleniyor.

Fenerbahçe formasını Süper Lig'de 34 kez terleten Eljif, 4 gol attı.