24 Ocak 2020 yılında meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremde evinin ağır hasarlı olduğu gerekçesiyle yıkıldığını söyleyen Erdal Çetinkaya, 7 Ekim'de TOKİ tarafından teslim edilecek evlerin kura çekimini heyecanla takip etti. 82 No'lu konutun kendisine çıktığını söyleyen Çetinkaya, 'Konutuma bakmaya gittim ve gördüğüm manzara karşısında ne yapacağımı bilemedim. Kurada bana çıkan konutun sadece çelik konstrüksiyonu kurulmuş. Bitmemiş konutun kurasını çekip bana verdiler' dedi.

'KADERİNE RAZI OLACAKSIN'

Merkez bağlı Yolüstü Köyü'nde toplam 13 konut yapıldığını söyleyen Çetinkaya, bu konutlardan 12'sinin bittiğini ve sorunsuz şekilde kurada ismi çıkanlara anahtarların verildiğini söyledi. Kendisine çıkan konutu görünce ilk iş olarak AFAD İl Müdürlüğü'ne gittiğini söyleyen Çetinkaya, yetkililerin kendisini başından savdığını söyledi: 'Oradaki yetkililere konutumun bitmeden verildiğini söyleyince 'kısa sürede biter, senin şansına bu ev çıkmış, kaderine razı olacaksın' dediler.'

'BUNLARIN HER ŞEYİ KARANLIK'

T24'ün haberine göre, AFAD'la görüşmesinin ardından müteahhitle de konuştuğu belirten Çetinkaya, 'Müteahhit evimin ne zaman biteceğine dair kesin bir cevap vermiyor. Yapacak bir şey olmadığını, evin bu sene bitmeyeceğini söylüyor. Evimin maliyeti yaklaşık 180 bin TL. Ancak anahtar tesliminde ne olur bilmiyorum. Bunların her şeyi karanlık. Benim evimi bir an önce teslim etmeleri lazım, ciddi şekilde mağdurum' diye konuştu.

'KURTULUŞU YOK BUNLARIN'

Yaşadığı mağduriyetle ilgili Elazığ Valiliği ve AFAD İl Müdürlüğü'ne şikayet dilekçesi verdiğini belirten Çetinkaya, 'Eğer evim bitirilmezse savcılığa suç duyurusunda da bulunacağım. Sonuna kadar hakkımı arayacağım, kurtuluşu yok bunların. Bunlar bizimle dalga geçiyor. Bu tamamen kurumların ciddiyetsizliği. Elazığ'ı yönetemiyorlar. Böyle bir sahipsizlik olamaz' ifadelerini kullandı. Yaşanan gelişmeleri, ili yönetenlerin ve bu işlerden sorumlu olan kişilerin 'beceriksizliği' olarak nitelendiren Çetinkaya, 'Bu işin içerisinde rant olduğunu düşünüyorum. Bunlar beni mağdur ettiler. Ailemle birlikte çok zor durumda kaldık. Hala anlayamıyorum. Bitmemiş evin nasıl kurasını çekip 'burası senin' dersiniz? Bitmemiş evin kurası çekilmez ki' diye konuştu.