Seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 Mayıs'taki Samsun gezisinde tanıştığı ortaokul mezunu ressam Umut Kaya'nın Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki sergisinin açılışına katıldı.

Kaya, İmamoğlu'na yönelik ''Pontus'' söylentisi, mazbatanın 6 Mayıs'ta YSK'nın hukuksuz kararıyla alınması ve Çubuk'ta şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya yönelik tepkileri resmettiği 3 tabloyu, seçilmiş İBB Başkanı'na hediye etti.

Sabah Beylikdüzü'nde Çerkes vatandaşlarla buluşan seçilmiş İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, öğleden sonra Şişli'ye geçip, 19 Mayıs'taki Samsun gezisinde tanıştığı ortaokul mezunu ressam Umut Kaya'nın Şişli Belediyesi Nazım Hikmet Kültür Merkezi'ndeki sergisinin açılışına katıldı.

COŞKULU KALABALIK KARŞILADI

İmamoğlu, kültür merkezi önünde Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ve kalabalık bir vatandaş topluluğu tarafından karşılandı.

Vatandaşlar, ''Ekrem Başkan'' tezahüratıyla karşıladıkları İmamoğlu ile fotoğraf çektirebilmek için birbirleriyle yarıştı.

''YETENEKLİ İNSANLARA YETER Kİ FIRSAT TANINSIN''

Zorlukla 3'ncü kattaki sergi salonuna çıkabilen İmamoğlu'nu, burada sanatçı Kaya karşıladı. İmamoğlu, burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: ''Yetenekli insan ülkenin her yerinde var. Samsun'da karşılaştık 19 Mayıs'ta. Kalabalığın içerisinde, 'Ben resim yapıyorum' diye bağırıyordu. Resimleri görünce etkilendim, kartımı verdim, irtibat kurdum. Sonra kendisi çalışmalarını bizimle paylaştı. Benim için en değerli şey, kendi içindeki yeteneği yansıtan bir kardeşimiz olması.

Eğitimini almadan, ortaokul mezunu bir kardeşimizin, tümüyle yeteneğiyle burada var olması. Muazzam bir şey. Ben inanıyorum ki hem İstanbul'da hem de ülkemizde çok yetenekli insanlar var. Ben, çok yetenekli kardeşimin yolunun açık olmasını diliyorum. Yetenekli insanlara yeter ki fırsat tanınsın, fırsat eşitliği olsun.

Bu ülke, bu fırsatları vatandaşına yaydığı taktirde, hele hele İstanbul'da başaramayacağı şey yok. Bu bakımdan vesile olduğu için değerli kardeşime çok teşekkür ediyorum. Ben de heyecanla resimleri gezeceğim. Bana da 3 tane hediye yapmış, sağ olsun. Yüreğini sağlık. Başkanıma da ev sahipliği için teşekkür ediyorum.''

3 TABLO HEDİYE ETTİ

İmamoğlu ve Kaya, vatandaşlarla basın mensuplarının yoğun ilgisi altında karakalem Atatürk çalışmalarının olduğu sergiyi zorlukla gezdi.

Kaya, İmamoğlu'na yönelik ''Pontus'' söylentisi, mazbatanın 6 Mayıs'ta YSK'nın hukuksuz kararıyla alınması ve Çubuk'ta şehit cenazesinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik saldırıya yönelik tepkileri resmettiği 3 tabloyu, seçilmiş İBB Başkanı'na hediye etti.

İlk fotoğrafta İmamoğlu, babası Hasan İmamoğlu ve İstiklal Gazisi dedesi Hacı Mevlüt İmamoğlu, ikinci resimde Atatürk ve İmamoğlu, üçüncü ve son eserde ise Kemal Kılıçdaroğlu, Mansur Yavaş, Yılmaz Büyükerşen, Tunç Soyer ve İmamoğlu resmedildi.

İmamoğlu, sergi salonundan yine yoğun ilgi altında zorlukla ayrılabildi.