TFF 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u Selçuk Alibaz ve Ahmet Aras'ın golleriyle 2-0 deviren Fatih Karagümrük, Spor Toto 1. Lig'e yükseldi.

TFF 2. Lig play-off final maçında Fatih Karagümrük ile Sakaryaspor kritik maçta karşı karşıya geldi. Kazananın Spor Toto 1. Lig'e yükseleceği mücadeleye Bursa ev sahipliği yaptı.

MAÇ GECİKMELİ BAŞLADI

Tribünlerde yakılan meşale ve yanıcı maddelerin görüş açısını kısıtlaması nedeniyle mücadele 12 dakika gecikmeli başladı.

Kıran kırana geçen maçın ilk yarısında gol sesi çıkmayınca taraflar soyunma odasına 0-0'lık eşitlikle gitti.

İlk yarıda etkili performans sergileyen iki ekip ikinci yarıda da ritmini düşürmedi. Dakikalar 69'u gösterdiğinde Fatih Karagümrük, Selçuk Alibaz'ın golüyle 1-0 öne geçti.

Bu golün ardından maçın sonuna dek beraberlik arayışı içinde olan Sakaryaspor'un yoğun baskısı sonuç vermedi. Maçın 87. dakikasında ise Fatih Karagümrük sonucu belirledi. Erkan Zengin'in çizgiden çevirdiği pasta Ahmet Aras ceza sahası içindeki vuruşuyla golü attı ve maçı 2-0'a taşıdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca Fatih Karagümrük sahadan 2-0 galip ayrıldı.

14 YILLIK HASRET BİTTİ

Bu sonucun ardından Fatih Karagümrük, 14 yıllık hasretini bitirdi ve Spor Toto 1. Lig'e yükseldi. Play-off finalini kaybeden Sakaryaspor ise yükselme umutlarını sonraki yıllara bıraktı.

KUPAYI ALDILAR

TFF 2. Lig play-off finalinde Sakaryaspor'u 2-0 yenerek Spor Toto 1. Lig'e yükselen Fatih Karagümrük, şampiyonluk kupasını kaldırdı.

Bursa Büyükşehir Belediye Stadı'nda İstanbul ekibinin zaferiyle sonuçlanan karşılaşmanın ardından Fatih Karagümrüklü futbolcular ve taraftarlar büyük sevinç yaşadı.

Maçın son düdüğüyle beraber adeta bayram havası yaşayan Fatih Karagümrüklüler, hatıra fotoğrafları çektirip şampiyonluğu kutladı.

Fatih Karagümrük takımı, düzenlenen seremoniyle şampiyonluk kupası ile madalyalarını Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Ali Düşmez'in elinen aldı.