İspanyol devi Barcelona'ya gözaltı şoku! İspanya'nın resmi haber ajansı EFE'nin geçtiği habere göre, Barcelona'nın eski başkanı Sandro Rosell, 4 kişi ile birlikte 'Rimet' adı verilen operasyonda yakalanarak 'kara para aklama' suçundan gözaltına alındı.

KOMİSYON VE AKLAMA

Yapılan soruşturmada, Brezilya Milli Takımı'na ait olan canlı yayın haklarında yasa dışı komisyon aldındığı ve bunun vergi cenneti ülkelerdeki şirketler vasıtasıyla aklandığı tespit edildiği öğrenildi.

Gözaltına alınan isimler arasında eski Brezilya Futbol Konfederasyonu Başkanı Ricardo Teixeira'nın da yer aldığı bildirildi.

Güvenlik güçlerinin operasyon kapsamında Andorra'da ve Katalonya bölgesinin Barcelona, Girona ve Lleida kentlerinde bazı ev ve iş yerlerine baskın yaptığı ifade edildi.



NEYMAR HABERLERİ İSTİFA ETTİRMİŞTİ

Efsane Başkan Sandro Rosell 2014 yılında hakında çıkan para aklama haberleri yüzünden istifa etmişti. Neymar transferinde sahtecilik ve yolsuzluk yapıldığı gazetelerde haber olmuştu...

Başkan Rosell İspanya'nın en ünlü yolsuzluk dosyalarını soruşturmakla görevli yargıç Pablo Ruz'un Barcelona kulübü üyesi bir taraftarın yapmış olduğu suç duyurusunu kabul ederek Neymar transferini soruşturmak için ellerinde yeterli materyalın bulunduğunu açıklaması sonrasına denk geldiğine dikkat çekilmişti. Eski başkan Sandro Rosell, Neymar transferinde açıklandığı üzere 57.1 milyon euroya değil 95 milyon euroya gerçekleştirildiği iddaları üzerine suçlanıyordu.