İçişleri Bakanı Efkan Ala, İstanbul İstiklal Caddesi'ndeki terör olayına ilişkin açıklama yaptı. Bakan Ala, "Dün İstanbul'da bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belirlenmiştir. Bu kişi 1992 Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Bu kişinin DAEŞ mensubu olduğu anlaşılmıştır." şeklinde konuştu.

İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın açıklamalarından satır başları;

Vatandaşlarımızın en başında nevruzlarını kutluyorum. Nevruz bizim bölgemizde birçok ülkenin barış içinde baharın gelişini kutladıkları bayramdır. Bizler de yıllardır bu konuya ilişkin tedbirlerimizi alıyoruz. Huzur içinde vatandaşlarımızın Nevruz'u kutlamalarını sağlıyoruz.

200 BİN GÜVENLİK GÖREVLİSİ ASAYİŞİ SAĞLAMAK İÇİN GÖREVLENDİRİLDİ

Ülke genelinde 200 bin güvenlik görevlisi Nevruz'da asayişi sağlamak için görevlendirilmiştir. 1270 noktada yol araması yapılmaktadır. 10 bin arama dedektörü, arama ve yol kontrolleri yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın bir hususu dikkatle değerlendirmesini istiyorum. Bu aramalar Nevruz'u, huzur içinde kutlamak isteyenlerin güvenliğini sağlamak içindir. Tedbirler procokasyona meydan vermemek içindir.

"NEVRUZ KUTLAMALARI 18 İL VE İLÇEDE RESMEN BAŞLAMIŞTIR"

Şu an itibariyle Türkiye'dee 18 il ve ilçede resmen başlamıştır. Bazı il ve ilçelerde Nevruz kutlamalarının bu sene yapılmamasının vatandaşlarımız için daha güvenli olacağı değerlendirilmiştir. Nevruz'u kutlamak isteyen vatandaşlarımız, oradaki önlemleri anlamışlardır, onlara da teşekkür ediyorum.

7 ilçe ve Şırnak il merkezlerinde sokağa çıkma yasağı var. Hiç kimse teröristlerin bulunduğu bir yerde yaşamak istemez, hiç bir devlet de buna izin vermez. Türkiye Cumhuriyeti de hukuk içerisinde terörle kararlı bir şekilde mücadele ederek devam etmektedir. Elbette vatandaşlarımızın teröristler yüzünden evinden yurdundan ayrılması sorun olabiliyor ama orada herhangi bir taş yerinden oynuyorsa bizim onu yerine koymamız kesindir. Operasyonların bittiği yerlerde aldığımız insiyatifleri de vatandaşlarımız görmektedir. Biz bu hizmetlerin kalitesini daha da artırarak sürdürmeye devam edeceğiz.

"SUR VE İDİL'DE ARAMA TARAMA ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR"

Cizre ve Silopi'de operasyonlar bitti ama orada da geceleri sokağa çıkma yasağı var. Bu da oradaki asayişi sağlamak içindir. Sur ve İdil ilçelerinde ise sokağa çıkma yasağı devam ediyor ama operasyonlar sona erdi. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor.

"SALDIRGAN DAEŞ MENSUBU MEHMET ÖZTÜRK"

Dün İstanbul'da bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırıyı gerçekleştiren teröristin kimliği belirlenmiştir. Bu kişi 1992 Gaziantep doğumlu Mehmet Öztürk'tür. Bu kişinin DAEŞ mensubu olduğu anlaşılmıştır. Terör küresel bir nitelik kazanmıştır. Şu ana kadar 5 gözaltı olmuştur. Konu bütün detaylarıyla her türlü ihtimal dikkate alınarak çok yönlü sürdürülmektedir.

Bütün ülkelerde olabilecek bir sıkıntı olduğunu ve lanet bir saldırı türü olduğunu da akıldan uzak tutmamak gerekir. Vatandaşlarımız şunu bilsin ki, devlet mekanizması alabileceği her türlü tedbirleri alıyor. Türkiye'nin istikrarlı yürüyüşünü durdurmaya yönelik faaliyetlere karşı vatandaşlarımız topyekun duracaktır. Millet olarak kenetlenip, meselenin üzerinde duracağız. Terörle kararlılıkla mücadelemiz devam edecektir.