Hükümet tarafından yapılan yazılı açıklamada, ülkenin güneyindeki Guinee Forestiere bölgesine bağlı Nzerekore kentinde aynı aileden 2 kişinin Ebola nedeniyle öldüğü belirtildi.

Açıklamada, söz konusu aileden 3 kişinin ise virüse yakalandığı şüphesiyle gözetim altında tutulduğu ifade edildi.

Yetkililer, Ebola virüsünün yeniden ortaya çıkış sebebine ilişkin bilgi vermezken durumu tartışmak üzere olağanüstü toplantı düzenleyeceklerini açıkladı.

Diğer yandan Sierra Leone'da, ocak ayında görülen küçük çaplı Ebola salgınının sona erdiğini bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) ve Sierra Leone Sağlık ve Hijyen Bakanlığı, salgının 7 Kasım'da sona ermesinin ardından ülkede görülen Ebola vakalarının bittiğini duyurdu.

Sağlık ve Hijyen Bakanı Dr. Abu Bakarr Fofana, açıklamasında küçük çaplı salgına hızlı ve etkili müdahalede bulunduklarını, bunun da büyük salgına karşı verilen mücadelede inşa edilen yerel kapasiteyi gösterdiğini söyledi.
DSÖ'nün Sierra Leone Temsilcisi Dr. Anders Nordstrom da, ülkenin salgının kontrolünde büyük bir başarı ortaya koyduğunu ancak muhtemel Ebola vakalarına müdahale etmek için hazırlıklı olunmasının önemli olduğunu kaydetti.

Daha önce, Ebola salgınının Sierra Leone'da 7 Kasım'da, Gine'de 29 Aralık'ta sona erdiğini duyuran DSÖ, 14 Ocak'ta salgının devam ettiği tek ülke olan Liberya'da Ebola virüsünün azami geçiş süresinin iki katı olan 42 günlük sürenin vaka olmadan atlatıldığını açıklamıştı.
DSÖ, Liberya ile birlikte Batı Afrika'daki Ebola salgınının ortadan kalktığını ilan etmişti ancak bu üç ülkede tekrar ufak çaplı Ebola salgını yaşanabileceği uyarısında bulunmuştu. Sierre Leone'da ocak ayında 2 Ebola vakası görülmüştü.

Gine'nin güneyinde 2013 yılının aralık ayında başlayan salgın, daha sonra Liberya ve Sierra Leone'a sıçramış ve 7 ülkede daha Ebola vakalarına rastlanmıştı. DSÖ verilerine göre salgın nedeniyle dünyada 11 bin 316 kişi hayatını kaybetti.