Dursun Özbek'ten rakiplere taş: Müzede kupa koyacak yer sıkıntısı var!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek ezeli rakipleri Fenerbahçe ve Beşiktaş'a göndermelerde de bulunurken 'Müzede kupa koyacak yer sıkıntısı var' dedi.

AddThis Sharing Buttons

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, Florya'da basın mensuplarıyla öğle yemeği yedi. Cim Bom'un patronu başta futbol şubesi olmak üzere kulüple ve gündemdeki konularla ilgili birçok önemli açıklama yaptı.

2-3 oyuncu transfer yapmak istiyoruz"

Yemeğin ardından açıklamalarda bulunan Özbek, "Şampiyonluk Galatasaray'ın vazgeçilmez hedeflerinden biridir. Bu sezon ne kadar kupa varsa almak istiyoruz. Kupa dediğinizde Galatasaray başka. 2-3 oyuncu transfer yapmak istiyoruz. Göndermek istediğimiz oyuncular da var. Finansal dengeyi sağlıklı tutmak çok önemli. Takımda düşünmediğimiz oyuncularla konuşuyoruz. Sözleşmelerini sonlandırdığımızda Galatasaray'ın önü daha çok açılacaktır" dedi.

"Transfer sınırlaması yoktur"

Galatasaray'ın kimle oynarsa oynasın, nereye giderse gitsin, tek hedefinin kazanmak olduğunu ifade eden Özbek, "UEFA, Galatasaray'a herhangi bir transfer yasağı getirmemiştir. Transfer sınırlaması yoktur. Bütçemizi aşmadan başarıya götürecek oyuncuları transfer edeceğiz. Cezalar yönetim kararıdır. Ceza kalkacaksa neden verildi? Artık bu soruya cevap vermek istemiyorum. Yönetim Kurulu kararıdır. Galatasaray taraftarı takımını izlemeye gelecektir. Hiçbir endişem yok. Galatasaray taraftarı takımını seyretmeden yapamaz" dedi.

Dursun Özbek, Süper Kupa finalindeki tutumundan dolayı Beşiktaş'ı da eleştirdi. Galatasaray Başkanı'nın yaptığı açıklamaların tamamı şöyle; "Galatasaray'da terleriyle emeklerini veren değerli sporcularımız var. Futbol sezonu boyunca mevcut 6 kupadan 5'ini almış, çok değerli başarılara imza atmış futbolcu kardeşlerime, onların çok değerli yöneticilerine çok özel teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum. Taraftarlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. 6 kupadan 5'ini almak çok ciddi bir başarı. Kimse bu başarıyı küçümsemek veya topu taca atmak suretiyle değersizleştirmeye çalışmasın. Çok önemli bir başarıdır."

'Seyirci provoke edildi'

Konya'da bir Süper Kupa maçı oynadık. Şunu iddia ediyoruz, Galatasaray seyircisi provokasyona gelmiş diyoruz. Konya'da olmuş mudur? Olmuştur. Çok az kişi, 25 milyon kitlenin içinde 25 kişilik kitle ile bu provokasyana gelmiştir. Galatasaray değerlerini yansıtmayan işlerin içine girmişlerdir. Biz Galatasaray olarak buna karışan, değerlerimize aykırı davranan bu 25 kişiyi kabul etmiyor, davranışlarını tasvip etmiyoruz.

Sporu yöneten kişiler olarak bizlere düşen, bu dostluğu spora taşımamız idi ve kaçınılmazdı. Bunu en çok destekleyen kulüp başkanlarından birisiyim. Bunun bir ifadesi olarak ve ülkenin bugünü durumuna uygun olduğunu düşündüğümüz şekliyle Konya'da oynadığımız maçın gelirinin çok büyük bir vefakarlık örneği vermiş şehitlerimizin ailelerine destek vermek amacıyla Beşiktaş başkanına ilettim. Böyle bir durumdayız ve eğer kabul ederseniz, önerim, gelirin şehit ailelerine bağışlanması dedim, kendisi de kabul etti. Dolayısıyla eğer Galatasaray tek başına payını bağışlamış olsa, bunun çok zayıf kalacağını düşündük. Böyle daha kuvvetli bir mesaj olacağını düşünerek yaptık."

'Bazı kararlara uyulmadı'

"Konya'ya gittiğim sabah, yapılan centilmenlik anlaşmasına aykırı uygulama içinde olunduğunu gördüm. Bunun şık olmayacağını, ileriyi de hedef göstereceği için ilgilileri uyardım. Dedim ki bizim yaptığımız toplantılarda aldığımız ortak kararlara uymuyorsunuz. Uyulmasını lütfen sağlayın. Topu taca attılar. Hiç kimse bu konuyla yeteri kadar ilgilenmedi."