Dünyanın üçüncü, Afrika'nın ise en büyük camisi olan Cezayir Ulu Camii, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) doğumunun yıl dönümünde açıldı.

Yapımına 2012'de başlanan 400 bin metrekareleki alan üzerine kurulu caminin açılışı daha önce 1 Kasım olarak duyurulmuştu. Ancak, Fransa merkezli artan İslam düşmanlığına karşı caminin açılış tarihi öne alındı.

AKDENİZ KIYISINDA

Aynı anda 120 bin kişinin ibadet edebileceği 7 bin araçlık otoparka sahip Cezayir Ulu Camii Akdeniz'in kıyısında bulunuyor. 267 metrelik minaresiyle de dikkat çeken caminin içindeki hatların uzunluğu ise 6 km'yi buluyor.

120 bin kişi kapasiteli Cezayir Ulu Camii, Medine Mescid-i Nebevi ve Mekke Mescid-i Haram'dan sonra kapasite olarak dünyada üçüncü sırada yer alıyor.

1 MİLYON KİTAPLIK KÜTÜPHANE

Cezayir Ulu Camii kompleksi ayrıca bir milyon kitaba sahip bir kütüphane, konferans salonu, İslam sanatı ve tarihi müzesi ile Cezayir tarihi üzerine araştırma yürütecek bir merkez de dahil olmak üzere 12 binadan oluşuyor.

Cumhurbaşkanı Tebbun, camiye yaptığı son ziyarette Diyanet İşleri Bakanı'ndan dini yapıyı denetlemek için üst düzey bir heyet oluşturmasını istedi.