Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda Türk sporcu Emine Arslan, altın madalya kazandı. Antalya Spor Salonu'nda 70 ülkeden 1250 sporcunun katıldığı organizasyonun son gününde, Türk sporcu Emine Arslan full contact 52 kilo final maçında Rus rakibi Alena Bashmakova ile karşılaştı.

Oldukça çekişmeli geçen maçı 2-1 kazanan milli sporcu, ringde büyük sevinç yaşadı. Türk bayrağıyla tur atan Emine, gözyaşlarına hakim olamadı Dünya şampiyonu olmasından duyduğu memnuniyeti dile getiren Emine Arslan, madalyasını Mehmetçiğe armağan ettiğini söyledi.

EMİNE ARSLAN: MEHMETÇİĞİMİZE, ŞEHİTLERİMİZE, MİLLİ TAKIM ANTRENÖRLERİMİZE ARMAĞAN EDİYORUM

Milli sporcu Emine Arslan, 23 yaşında kick boksa başladığını, 7 yıldır bu sporu yaptığını belirtti.

Günde bir paket sigara tüketirken kick boks sayesinde kötü alışkanlıklarından kurtulduğunu anlatan Emine Arslan, şöyle konuştu: "Sabah, akşam antrenman yaptım, çok çalıştım. Dünya şampiyonluğuna ulaştığım için çok mutluyum. Daha önce tekstil atölyesinde zor şartlarda çalışıyordum. Antrenmanlara yetişemiyordum. İki yıl önce Avrupa ikincisi olduktan sonra Bağcılar Belediyesi bana kapılarını açtı. Şimdi çok daha rahat işim var ve antrenmanlarımı daha rahat yapabiliyorum. Kadınlar yeter ki istesin. Yapamayacakları bir şey yok. 'Yapamam.' diyen kadınlar beni örnek alabilir. Dünya şampiyonluğumu Mehmetçiğimize, şehitlerimize, milli takım antrenörlerimize armağan ediyorum."

Dünya Büyükler Kick Boks Şampiyonası'nda Türkiye Kick Boks Milli Takımı sporcuları Gülşah Kıyak ile Duygu Turan da altın madalya kazanmıştı.

.