Dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında başı çeken Meksika'da ABD'li bir aile kartel tarafından pusuya düşürüldü. Mormon cemaatine mensup LeBaron ailesi, Meksika'nın kuzeyindeki Chihuahua ve Sonora eyaletleri arasında seyahat ediyordu. Düğüne katılmak için yola çıkan ailenin araçları, uyuşturucu karteli üyeleri tarafından ıssız bir noktada kesildi.

Kartel, Mormon ailesini kurşuna dizdi, saldırıda altı çocuk ve üç kadın hayatını kaybetti. Meksikalı yetkililerin resmi açıklamasına göre, saldırıdaki can kaybı altı. Yerel medyadaki haberlere göre, çok sayıda çocuk kayıp durumda.Saldırganlar ailenin aracını ateşe verip yaktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, enkaza dönmüş araçtan yükselen dumanlar ve kurşun delikleri göze çarpıyor.

Video kaydında Amerikan aksanıyla konuşan bir erkek sesi, "Nita ve dört büyük çocuğum yakıldı" diyor.

Saldırıyı 'katliam' olarak niteleyen aile üyesi Julian LeBaron ise, kurbanların diri diri yakıldığını söyledi. Chihuahua ve Sonora eyalet yönetimleri, resmi açıklama yaparak saldırının araştırıldığını belirtti. ABD'nin Meksika Büyükelçisi Christopher Landau, bugün erken saatlerde Sonora eyaletine gitti ve gelişmeleri yakından takip ediyor. Saldırıdan yaralı kurtulan çocuklar, ABD'ye transfer edildi ve Arizona Phoenix'te tedavi altına alındı.

Reuters haber ajansı, Meksika'da dokuz yıl önce de yine Mormonları hedef alan bir saldırı gerçekleştiğini hatırlatıyor. Söz konusu saldırıda iki kişi hayatını kaybetmiş ve kurbanlardan birinin LeBaron ailesinden olduğu açıklanmıştı.