Katıldığı bir TV programında Doktor Serdar Savaş, 'Balık tutmayı, parkta yürümeyi yasaklamakla sosyal devlet olunmaz. Balık da tutsun, parkta da yürüsün. Ekmeğini çıkarmak için zaten beslenmesi zayıf. Zaten en kötü koşullarda yaşayan. Zaten evindeki koşullarısağlıklı olmayan fakirin fukaranın bu koşullarda mecburen sokağa çıkıp, öldüğü zaman da, 'Biz sana sokağa çıkma demiştik. Sen de öldün yani ne yapalım.' Böyle bir şey olmaz.' dedi.

Dr. Serdar Savaş şöyle devam etti:

'Diyeceksin ki 'Sokağa çıkmıyorsun. Fakir fukara evinde oturuyorsun. Ben de sana bakacağım.' Sosyal devlet budur. Eğer devlet bunu yapamıyorsa hiç öyle sosyal devletim diye ortalıkta dolaşmasın. Bu çok net.

Yani bir devletin burada yapacağı şey, insanların işte o otobüs şoförü, eczacı, doktor tabii ki çıkacak. Ama bu insanların hastalığa yakalanma riski, ekmeğini kazanmak için zorla sokağa çıkan fakir fukaradan çok daha düşük.

ÖNERİLER

Orada da benim önerim şu, Çalışmak zorunda olanları belirli bir yaş sınırında, 25 ile 30 ya da 25 ile 40 arası. Onlar gitsinler işe. Bankaya gidecekse bankada onlar çalışsın. Otobüs şoförü olacaksa onlar otobüs şoförü olsun. Çöp toplayacaksak onları daha çok çalıştıralım. Diğer yaş gruplarını eve sokalım. Fakiri fukarayı eve sokalım. Sosyal devlet olalım.

Devlet bunu yapamıyorsa eğer biz bunu zekatımızla yaparız. Biz bunu fitremizle yaparız. Biz bunu sosyal yardımlarımızla yaparız. Devlet buna gücüm yok diyorsa açsın banka hesaplarını bakın bu halk fakirine fukarasına nasıl sahip çıkacak. Onların evde oturmasını nasıl sağlayacak. Bu millet bunu yapar.'