Domuz gribi nasıl belirti verir, domuz gribinden nasıl korunabiliriz? Son zamanlarda sıkça rastlanan domuz gribi vatandaşlarda domuz gribinden nasıl korunulacağına dair soru işareti bıraktı. İşte domuz gribi belirtileri ve nasıl korunabileceğinize dair hazırladığımız haberimizi inceleyebilirsiniz.

DOMUZ GRİBİ NEDİR, BELİRTİLERİ NELERDİR?

Son zamanlarda sıkça rastlanan 'domuz gribi' (H1N1) virüsü bulaşıcıdır ve insandan insana geçmektedir. Domuz gribi adı verilen H1N1 virüsü ilk kez ABD ve Meksika'da görülmüştür. H1N1 virüsüne domuz gribi denilmesinin sebebi, domuzlar arasında görülen grip virüslerine çok benzediği için, bu virüse domuz gribi adı verilmiş.Domuz gribi belirtileri normal grip belirtilerine benzer ve;
* Ateş
* Öksürük
* Boğaz ağrısı
* Burun akıntısı
* Vücut ağrıları
* Baş ağrısı

* Bazı vakalarda kusma ve ishal görülebilmektedir. Geçmişte zatürre ve solunum yetmezliği gibi ciddi hastalık ve ölümlere neden olduğu bilinir.

DOMUZ GRİBİNDEN NASIL KORUNABİLİRİZ?

- Domuz gribinden korunmak için yapmanız gereken en önemli şey hastalığa karşı aşı yaptırmak. Ellerinizi sık sık, özellikle öksürdükten veya hapşırdıktan sonra su ve sabun ile yıkayın. Öksürme ve hapşırıktan sonra ellerinizi yıkamanızın mümkün olmadığı dezenfektan içeren ıslak mendilleri yanınızda bulundarmınız gerekir.
- Hapşırırken veya öksürürken ağzınızı kağıt mendille kapatın. Mendili kullandıktan sonra çöpe atın.
- Maske takabilirsiniz. Maske enfeksiyonun bulaşmasını engellemek için önemli bir yöntemdir.
- Bol bol meyve ve sebze tüketin. Günlük sıvı ihtiyacınızı karşılamaya özen gösterin.
- Genelde hastalıkların bulaşıcı olduğu alanlar toplu taşıma araçlarıdır. Toplu taşıma araçlarını kullandıktan sonra ellerinizi ve kıyafetlerinizi dezenfekte etmeti unutmayın.